Hylleholt Kirke lukker

Onsdag 14. august 2019 kl. 10:11

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Hylleholt Kirke lukker
Faxe Ladeplads: Fra 2. september til 27. oktober er Hylleholt Kirke - kirken i Faxe Ladeplads - lukket. Årsagen er at der skal laves et helt nyt indgangsparti.

Menighedsrådet har igennem en lang årrække arbejdet med forslag om at hæve terrænet foran kirken til niveaufri adgang. I dag er der to trappetrin ind til kirken, og dette forhold gør det svært for kørestols - og rollatorbrugere at komme ind i kirken.

Et andet forhold, der har stor betydning for den endelige beslutning, er de skærpede arbejdsmiljøregler i forbindelse med kistehåndtering ved bisættelser og begravelser.

Det har været svært at skaffe de nødvendige midler til dette projekt, men nu er projektet godkendt af Roskilde Stifts Kirke­gårds­konsulent, og midlerne er tilvejebragt dels ved en bevilling fra Tryggevælde Provsti og dels ved en arv fra Elsa Hilmar Fonskov, som Hylleholt Kirke modtog for nogle år siden.

I de to måneder, arbejdet strækker sig over, vil det ikke være muligt at komme ind i kirken på en forsvarlig måde. Entreprenøren, som skal udføre opgaven, vil grave i den eksisterende adgangsvej, dels for at hæve terrænet og dels for at etablere et solidt underlag for de nye chaussesten med indlagt mønster.

Ved lågen ind til kirkegården, ud mod Faxe Kalk, etableres der chaussesten i blå og grønne nuancer og i midten et mønster af granit. Chaussestenene fortsætter op til kirkens indgang hvor det ender i en halvcirkel.

Gudstjenester om søndagene vil blive afholdt i Hylleholt Sognehus, lige bag ved kirken. Her bliver et lokale indrettet som kirkerum.

Bisættelser, begravelser, vielser og dåb vil blive afholdt i kirkerne i Spjellerup, Smerup, Vemmetofte eller Hellested efter nærmere aftale med sognepræsten og kordegnen.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Underholdning ved Mesterbageren er aflyst
- Æblehaven genåbner nogle aktiviteter
- Kirkehilsen er udskudt
- Alvorlig ulykke på Køgevej ved Faxe
- Faxe Musikskole - faglighed, udvikling, fællesskab
- 55-årig sigtet for hærværk
- Åbne Atelierdøre gennemføres også i år
- Nu kan alle komme ud at ro - nye kurser for kajak og robåd
- Pokaler uddelt i Terslev
- Nu er Sofia boghandler
- Så skal der handles - masser af tilbud i Haslev
- Nu er Rasmus udlært
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst