Kulturelt rejsebrev nr. 2

Tirsdag 6. august 2019 kl. 11:22

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Kulturelt rejsebrev nr. 2
René Tuekær
Indlæg af:
René Tuekær
Formand for Plan- &
Kulturudvalget.


Siden min tiltrædelse som formand for Plan- & Kulturudvalget har jeg formuleret fire årlige kulturelle rejsebreve. Hermed kommer andet brev for 2019.

Brevene er ikke formuleret på udvalgets vegne, men forhåbentlig skaber brevene synlighed for en del af kulturen og idrætslivet i kommunen.

Dannebrog
Den 15. juni holdt jeg tale i Karise i anledning af Dannebrogs 800 års jubilæum. En festlig dag med mange planlagte aktiviteter, hvor sommervejret desværre svigtede, men arrangørerne gennemførte alle aktiviteter. Spændende at holde tale om historien om vores flag, som naturligvis passede godt lige præcis i Karise, da en del af den opdigtede historie har tilknytning til byen.

Opera på Gisselfeld
Opera i det fri i Gisselfeld parken var som altid en god eftermiddag den 23. juni og jeg var ikke klar over, at sopranen, Sofie Elkjær Jensen tog undertegnede med på scenen i et nummer, men det gik og ikke mindst for mig.

Vi prøver, at evaluere dette årlige arrangement, da vi mener, at det burde besøges af endnu flere borgere. Måske kunne den kommunale musikskole inddrages i et fælles arrangement. Jeg undres lidt over, at Paradehuset ikke indgår som en del af det samlede arrangement, da flere af gæsterne efterfølgende besøger det imponerende Paradehus.

Børn & Dyr
Børn & Dyr på Bregentved havde 50 års jubilæum og havde vejret med sig for andet år i træk, hvilket betød mange gæster. Glæder mig over, at vi i udvalget besluttede en donation til det gode projekt med 40.000,- kr. Et projekt som absolut er kendt både indenfor og udenfor kommunes grænser.

Geomuseum
For mig var det en god oplevelse, at indvie den nye indgang til museet i Faxe, som har givet mere fysisk plads. Museet og biografen har allerede gjort tiltag, som besøgende til begge aktiviteter vil opleve som klare forbedringer.

Denne del af projektet har kostet ca. 3. millioner kroner. Hermed er Kulturhuset Kanten igen sikret for fremtiden.

Beach Party
I udvalget har vi igen i år givet penge til Beach Party, som blev afholdt den 3. august i Faxe Ladeplads. Støtten på 35.000,- kr skal gå til diskotek, lyd og lys samt honorering af professionelle vagter. Håber, at alt kom til, at foregå i gode trygge og gode rammer.


© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Biografen Kanten åbner lørdag
- Gitte Olsen har jubilæum: 25 rigtige gode frisørår
- Har du hestene til det omrejsende cirkus?
- Hurtigere internet i Dalby og udsat generalforsamling
- To varetægtsfængslet efter biltyveri
- Udvalg i arbejdstøjet: Verdensmålene helt lokalt
- Jeg cykler der op, og så skal min mor på cykeltur
- Nye trænere i Haslev Tennisklub - en mand og en maskine
- Energipsykologi Danmark er flyttet til Haslev
- To mænd anholdt efter biltyveri
- Karise Spejderne klar igen efter Corona-pause
- Svalebækgård Landbørnehave har oprettet en førskole
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst