Sørens Cykler fejrer jubilæum med et brag

Torsdag 25. juli 2019 kl. 14:11

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Sørens Cykler fejrer jubilæum med et brag
65.000 kr. står der på prisskiltet på den Canonnondale Søren står med - men så får man også det bedste af det bedste, bl.a. elektroniske og kabelfrie gearskiftere

Sørens Cykler fejrer jubilæum med et brag
Peter Riemer har været ansat hos Søren i seks et halvt år - og han er bl.a. ekspert i mountainbikes
Haslev: Torsdag den 1. august fejrer Søren Dahl, indehaver af Sørens Cykler, Fri BikeShop, 25 års jubilæum som selvstændig - og det bliver et brag af et jubilæum.

Der bliver opstillet et stort telt hvor Søren bl.a. byder på helstegt pattegris og fadøl mellem kl. 14 og 20 - og mon ikke også der vil være nogle rigtig gode tilbud inde i forretningen...

Søren Dahl er født og opvokset i Haslev. Ja, faktisk har han aldrig været uden for byen, siger han med et smil. Og lidt om det er der nu, for skoletiden foregik på Nordskovskolen og hans EFG basisår blev taget på Finlandsgade i Haslev.

Men lærepladsen som cykelmekaniker fandt han dog i Ringsted hos Fri Cykler - og den 29. juli 1994 var han udlært. Og den 1. august blev han selvstændig kun 19 år gammel.

Søren Dahl købte Erlings Cykler på Ringstedvej i Haslev. Eller rettere - det var forretningen han købte. Lokalerne lejede han.

Selv om han hurtigt blev selvstændig, var det nu ikke så nemt som det lyder. Der var ingen banker der turde give ham chancen.

- Faktisk var der kun én bankmand der troede på projektet, og han ville kun låne mig penge, hvis mine forældre ville kautionere, siger Søren.

Det ville de heldigvis, og dertil kom at både hans forældre, og hans kone Mettes, forældre knoklede med at sætte lokalerne i stand.

Heldigvis gik det godt og i 1998 flyttede Sørens Cykler til nye lokaler - også på Ringstedgade. Og lidt senere til endnu en ny adresse på Ringstedgade. Alle lejede.

Det var dejligt at få sit helt eget

Men i 2010 købte Søren Dahl sin nuværende domicil på Nørregade 10.

- Det var dejligt at få sit eget, så man kan gøre hvad man vil, siger Søren. Og det har han så gjort, for to gange har han bygget til - senest den nye store indgang. Det var i 2016.

Hos Sørens Cykler - der er med i Fri BikeShop - kan man få alle former for cykler. Der er cykler til børn, der er cykler til dagligt brug, der er racercykler, der er mountainbikes - og så er der elcykler.

- Det er det helt store lige nu. Faktisk er det elcykler vi har solgt mest af i år. Både til unge og til ældre, fortæller Søren. Den yngste han har solgt en elcykel til, er en konfirmand.

I forretningen stod der, da avisen kiggede forbi, en racercykel - med elhjælpemotor. Den stod klar til at ejeren skulle hente den. Han har kørt racercykel i mange år, fortæller Søren, men dårlige hofter gjorde, at han ikke længere kunne klare det.

Men helt at stoppe med at cykle kunne han slet ikke forlige sig med, så derfor bestilte han denne elracercykel, hvor motoren kan hjælpe lidt til, når man møder en stejl bakke. Men stadig er det sådan at man får sved på panden - og får sig rørt ude i naturen.

Det er udelukkende kvalitetscykler man kan købe hos Søren - og man finder dem i alle prislag - fra rimeligt billige til meget dyre. Den dyreste cykel, der er solgt i år, er en racercykel til 95.000 kr...

Foruden salg af nye cykler, kan man naturligvis få repareret og serviceret sin cykel hos Fri Bike­Shop i Haslev - og her går deres ry som et rigtig godt sted, med en yderst god service, langt ud over kommunegrænsen.

Sørens Cykler har fire fuldtidsmedarbejdere og tre løsarbejdere samt en „lørdagsvagt”.

Tekst og foto: Torkild Svane Kraft

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Falske e-mails fra "Faxe Kommune" i omløb
- William og Mathias løb fra de
- Usmageligt eller god historiefortælling?
- Undskyld, men kunne I skrue lidt ned for musikken...
- Borgmester- og regionsrådskandidat klar
- Ingen sommerferie til folkene bag B&W Live
- Faxe Rotary - ny præsident og 50 års jubilar
- Glade børn i vandet...
- Så blev der alligevel ridelejr
- Simon og Kasper tager på en lille rotur - over Atlanterhavet...
- Sejlklubben indgår sponsoraftale med OK
- Colas forlader småvejene - Faxe Kommune overtager vedligeholdelsen
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst