Så er det nu på søndag der er Sommersang på Møllegården

Mandag 29. juli 2019 kl. 10:02

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Så er det nu på søndag der er Sommersang på Møllegården
Arrangørerne Aleks Jensen (tv), Steen Wivel og Johannes Barslund - små billeder: Erik Grip, Anna Kruse og MC Hansen

Kongsted: Mange kender „Sommersang i Mariehaven” der er arrangeret af Helge Engelbrecht, og foregår i Ansager i Vestjylland - og for et par år siden tænke Aleks Jensen, at sådan noget skal vi da også have her på egnen.

Og når man nu ejer en af de smukkeste pletter i det Sydøstlige Sjælland, så var det da hos Aleks Jensen selv, det skulle foregå. Han ejer Møllegårdens Dyretilbehør og dertilhørende naturlejrplads, hvor også Eskilstrup Kulsvierlaug, der står for den populære Kulsvierfestival, holder til.

Sommersang på Møllegården blev en stor succes, så selvfølgelig gentages den i år - nærmere bestemt nu på søndag fra kl. 13 til 16.30. Der sælges drikkevarer og man er velkommen til at tage mad med, og nyde den i de smukke omgivelser.

Erik Grip
Årets hovednavn er Erik Grip, der har været en del af den danske musikscene siden begyndelsen af 1960’erne - en visesanger af Guds nåde.

Hvem kender ikke hans fortolkninger af Grundtvig, som f.eks. „Velkommen i den grønne lund” - eller numre som „Når kirsebærtræerne blomstrer” og „Åbent landskab”.

Anna Kruse
Med den svenske sangerinde, der dog er bosat i København, venter der publikum en stor oplevelse. Hun er kendt for smukke intimkoncerter, for store bigbands og optrædender sammen med Stine Ekblad.

I et udpluk af anmeldelser, lyder det bl.a. „et træ greb om hjertet” - „kæler for ordene” og „nær et mesterværk”.

MC Hansen
MC er helt lokal. Han er opvokset i Mosebølle, og kendt over store dele af verden som en fremragende countrysanger. I 2017 blev MC Hansen kåret som årets sangskriver, og haar netop udgivet sit første album på dansk.

MC Hansen dyrker den helt tætte kontakt til publikum - og så findes der næppe et bedre sted end på Sommersang på Møllegården.

Roland og Graubæk
Anders Roland er guitar- og viseveteran, der har vandet og gødet rødderne indenfor mange grene af musiklivet bl.a. som med- og modspiller til Erik Grip i lange perioder i 80’erne og 90’erne. Også hans lyriske guitarsamarbejde med Finn Olafsson kendes han for, men i dag har han mere fokus på folkemusikken.

Den dyrker han sammen med rigsspillemanden Michael Graubæk (violin, bratsch og mandolin). Han er en af landets fineste og mest alsidige violinister med begge fødder plantet i den danske tradition, og med udsyn, fantasi og nysgerrighed på andre spændende genrer.

Michael optræder også med duoen „Rannok” og med „Neigh­bours and friends”. Roland og Graubæk spiller både viser og instrumentale numre - både gammelt og nyt.

Møllegården ligger på Eskilstrupvej 27, 4683 Rønnede.

Billetter til kun 150,- købes på billetto.dk eller hos Møllegårdens Dyretilbehør. Man er velkommen til at komme i god tid, eller blive efter koncerten, og nyde sin medbragte mad. Der sælges drikkevarer på stedet.

Sommersang på Møllegården støttes af Faxe Kommune.

Af Torkild Svane Kraft


© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Underholdning ved Mesterbageren er aflyst
- Æblehaven genåbner nogle aktiviteter
- Kirkehilsen er udskudt
- Alvorlig ulykke på Køgevej ved Faxe
- Faxe Musikskole - faglighed, udvikling, fællesskab
- 55-årig sigtet for hærværk
- Åbne Atelierdøre gennemføres også i år
- Nu kan alle komme ud at ro - nye kurser for kajak og robåd
- Pokaler uddelt i Terslev
- Nu er Sofia boghandler
- Så skal der handles - masser af tilbud i Haslev
- Nu er Rasmus udlært
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst