Enhver nyfaxianer - til anbefaling

Mandag 15. juli 2019 kl. 14:58

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Enhver nyfaxianer - til anbefaling
Indlæg af:
Niels Østrup Olsen
Søvej 2
Faxe Ladeplads


Hylleholt er centrum i mit liv. Ude mod øst finder jeg Sibirien med brede bøge nær Salten Østerstrand og går jeg længe nok mod vest møder jeg troldenes høje i Strandegårdens dyrehave, men her i midten. Lige i hjertet omkring kirken, som grev Moltke af det stolte Bregentved lod opføre, finder jeg den skønneste have, der passes og plejes af den gamle gartner og hans noget smukkere medhjælper.

Hver dag, især når solen skinner og måske slet ikke hvis himlen udgyder sine frugtbargørende dråber over Danas have, sidder jeg i en af de særlige afdelinger, thi vores have er ikke bare én have, men mange og for tiden elsker jeg lavendelhaven, hvor jeg dvæler på bænken med en bog i hånden, Gud i ånden og nyder det lilla blå ocean omkring mig, et ocean, der myldrer med bier, fluer, sommerfugle, ja med livets utrolige mangfoldighed i et miniformat, som dog lader sig se og beundre helt uden mikroskop.

Af og til, men sjældent møder jeg andre besøgende her i Hylleholts hjerte, hvor ikke blot skønheden, men også vor historie står til skue for enhver. Nogle trækkes af egne aner, thi her sætter vi jo blomster ved vor moders eller oldefaders grav, mens blikket strejfer både skibsbyggeren, direktøren for Faxe Kalk og den unge garderhusar, der blev såret af tyske kugler den 29. august 1943 og døde 14 dage senere.

I denne skønhedens ramme mindes jeg alle de mange, som engang var og gav os Hylleholt i arv. Således siger jeg eder, at dette skønne sted er værd at se, lover jer, at her kan den urolige sjæl finde hvile på vejen hjem fra Netto eller Brugsen, og det sågar til spotpris, og skulle regnen endelig ramme dig, så er døren åben til vor hyggelige lille Kirke med en Jesus, der kunne være alle og enhver, en Jesus, som måske kommer ud til dig eller går foran og viser vejen til evighedens ocean.

© Copyright 2019 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Kommunal dagpleje - også i Karise
- Behovet for kernekraft
- Skolebyen i det grønne lukker
- Vildledende oplysninger på Haslev station
- Bus 630R - Svar fra Ole Vive
- Bus 630R - hvordan kører den fremover?
- Rejsebrev fra Plan- og Kulturudvalgets formand
- Husprisen falder på landet i faxe Kommune
- Nyt museum en skuffelse
- Budgettet vidner om et byråd der vokser med opgaven
- Hul i hovedet...
- Haslevs 150 års stationsbyjubilæum
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst