Esther hækler for hjemløse

Tirsdag 23. juli 2019 kl. 10:05

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Esther hækler for hjemløse
Esthers mange tæpper til hjemløse kunne dække fem en halv håndboldbane - og lidt til

Esther hækler for hjemløse
Så store er tæpperne
I dagcenter Æblehaven i Faxe mødes en god håndfuld pensionister tre gange om ugen for at hækle og strikke.

En af dem er 82 årige Esther Nielsen, der gennem 21 år har gjort noget helt specielt. Hun hækler tæpper! Nærmere betegnet et sted mellem 1200 og 1300 dejlige tykke tæpper er det blevet til gennem årene!

Faktisk hvad der svarer til 5,5 håndboldbane, - og så kan der også hænges et par stykker op i målene. Formålet er at gøre noget for de hjemløse.

Esther fortæller at hun køber garn, når det er på tilbud. Da Haslev-Faxe Postens udsendte spørger, om ikke det er ret dyrt at købe alt det garn svarer Ester: „Man skal ikke altid se på pengene”!

Dog får hun engang imellem garn fra strikkeforretning og strikkeklub „Oasen” på Parkvej i Faxe, hvor bestyrer Linda Nordlander fortæller, at hun ved hvilket garn Esther foretrækker, og supplerer hende når der er rester m.v.

Det er også Linda, der står for den videre formidling af tæpperne.

På landsplan findes et netværk, der kalder sig varmestuestrik. Her sidder folk og stikker over hele landet. Mest sokker, men i det hele taget alt strikketøj, der kan give lidt varme i en kold tid. Esthers tæpper sendes til deres afdeling i Køge.

Hvert år uddeler varmestuestrik så alle mulige slags strikketøj efter ansøgning fra væresteder og krisecentre for socialt udsatte i Danmark. På denne måde kommer Esthers flid så til at give mening hos de, der har behov.

Nye er mere end velkomne...

Rundt om bordet i Æblehaven sidder flere med forskelligt strikkertøj eller hæklerier. Snakken går lystigt over bordet, og der er ingen tvivl om, at de hygger sig.

Esther ærgrer sig dog over, at hun er alene om at hækle til hjemløse. Da hun startede for 21 år siden var de flere aktive hæklere, der hjalp med den del. Men de er faldet væk efterhånden, så nu holder hun skansen alene.

Nye med lyst til at strikke eller hækle er selvfølgelig velkommen rundt om bordet.
Hele tanken om at bruge tid på at hjælpe de hjemløse på denne måde, rummer på smuk vis en medmenneskelighed og forståelse for andre mennesker i nød.

Her stikker det jo noget i øjnene, at Roskildefestivalen hvert år destruerer campingudstyr i tonsvis, som festivaldeltagerne ikke engang gider at fragte med hjem.

Med en sådan køb og smid væk kultur, kunne man måske forslå at de miljørigtige festivaldeltagere kastede en enkelt fadøl færre i halsen,- og i stedet smed pengene til Esther, så hun kunne købe mere garn!

Tekst og foto: Mik Hagenbo


Der hygges, hækles og strikkes

© Copyright 2019 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Julen kom tidligt i år
- Nanna Katrine - ny præst i Roholte
- En truet dyreart
- Borger- og politikermøde om Østbanen
- Biskoppen besøger Paraplyen
- Novellekonkurrence for unge mellem 12 og 25 år
- To påvirkede bilister
- Maren Uthaug besøger Boghuset på tirsdag
- Ni læsninger og Newday Gospel i Bråby Kirke
- Andreas fra Bygma på studieophold i Island
- Køb juletræer hos Hansens Cykler
- Masser af penge men krise i Julens Glæde
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst