Biografdirektøren: Kommunen har været helt fantastisk

Fredag 12. juli 2019 kl. 09:04

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Biografdirektøren: Kommunen har været helt fantastisk
Sisse Labuz er i fuld gang med at gøre klar til genåbningen af Haslev Bio

Den værst tænkelige ulykke ramte Haslev Bio den 6. juni. Lynet slog ned i biografen og ødelagde alle de tekniske installationer, herunder kinomaskinen - altså den maskine der sørger for at man kan se film.

Lynet slog ned i hovedkablet og „kørte” så rundt i alle de tekniske installationer, fortæller Sisse Labuz der overtog forpagtningen af biografen for knapt et år siden, og det er jo ikke lige den slags man har brug for som ny biografindehaver.

Men nu lysner det. Teknikerne har arbejdet sig gennem alle problemerne og onsdag den 17. juli er man klar til igen at vise film - og det bliver med verdenspremiere på Løvernes Konge.

Sisse Labuz fortæller at hun har mødt en utrolig hjælpsomhed i den svære situation. Biografen Kanten i Faxe har løbende været i kontakt med hende, og har tilbudt deres hjælp - ligesom hun har henvist sine kunder til „konkurrenten” ude mod øst.

Og så har hun mødt en helt enestående hjælpsomhed fra Faxe Kommune, der ejer biografen og det tekniske udstyr - herunder også kinomaskinen.

- Mange sagde til mig, at uha når det er Faxe Kommune, så skal du regne med at der går rigtig lang tid, før der sker noget, siger Sisse Labuz.

- Men sådan gik det ikke. Fra dag ét har kommunen gjort alt hvad de kan for at få styr på tingene. Ikke mindst har kommunen på bedste vis presset forsikringsselskabet, så de virkelig har arbejdet hurtigt - og selv om Benny Agergaard (chef for kultur og borgerservice) har haft ferie, så har han fulgt sagen tæt, og ofte ringet til mig for at sikre, at alt kørte som det skulle.

- Det har virkelig været dejligt at opleve kommunens effektivitet. Benny Agergaard har været helt fantastisk, siger Sisse.

Faxe Kommune gjort meget mere end man kunne forvente. Blandt andet ville forsikringsselskabet kun reparere kinomaskinen, og når der er tale om lynnedslag, ville man kunne frygte, at en reparation kun var en stakket frist, så derfor besluttede kommunen at der skulle en helt ny kinomaskine til.

Så kommunen har betalt differencen mellem reparation og en ny kinomaskine, og dermed har Haslev Bio nu noget af det ypperste hvad angår kinomaskiner.

I skrivende stund arbejder teknikere på højtryk med at få alt klart, ligesom Sisse Labuz er i fuld gang med at gøre klar til den store genåbning på onsdag.

Tekst og foto: Torkild Svane Kraft


© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Guldgravning for børn på Haslevs nye ”strand”
- Politiet efterlyser fortsat Frederik Dal Hansen
- Hvem skal have årets handicappris?
- Haslev: God snak om trafikkultur
- Har ikke tabt en hjemmekamp i næsten to år
- Nu er man gået i gang med Viften 2 i Haslev
- Per Nøddebo er blevet guvernør i Rotary Sjælland
- Den allerførste translokation på FGU i Faxe
- Sommertennis og landsholdsspillere i Haslev
- De blå Haslevspejdere har været på Sommerspejd
- Massage og wellness på den skønne naturlejrplads
- Y’s Men endelig i gang igen efter Corona-pause
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst