Ny miljøvenlig vaskehal

Søndag 7. juli 2019 kl. 10:31

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Ny miljøvenlig vaskehal
Dalby Brugsforening bygger nu en ny moderne vaskehal, der både skåner miljøet og bilens lak, og som tilmed kan betjenes fra førersædet.

Den miljøvenlige OK-vaskehal bliver opført på hjørnet af Lindhardsvej og Sneholmgårdsvej ved siden af SuperBrugsen i Dalby. Byggeriet begynder snarest, og bestyrelsesformand for Dalby Brugsforening, Jørgen-Anker Ipsen, forventer, at kunder kan begynde at tage den nye vaskehal i brug inden årets udgang.

- Vi glæder os til at præsentere den nye effektive vaskehal for vores kunder. Den bliver monteret med nogle særligt skånsomme børster, der ikke slider på bilens lak. Og så er vi stolte over, at den er udmærket med det nordiske svanemærke, fordi den er så miljøvenlig. Og det er vigtigt, forklarer formanden.

Smart og moderne app’arat
Den nye vaskehal taler sammen med OK’s prisvindende app, som tusindvis af danskere allerede har installeret på sin smartphone. Med den kan man starte vaskehallen fra forsædet og blive siddende i bilen, imens den bliver vasket.

- Det er på alle måder en moderne vaskehal, der kommer til at ligge midt i Dalby. Den får et flot design, og så støjer den ikke. Men det bedste må være, at man kan starte vaskehallen med sin smartphone. Det er virkelig nemt, og jeg er sikker på, at mange bliver glade for den funktion, lyder det fra Jørgen-Anker Ipsen.

Svanemærket bilvask
I OK-kæden er langt de fleste vaskehaller svanemærkede, og den nye vaskehal i Dalby er ingen undtagelse.

Ved en konventionel bilvask bruges der i gennemsnit ca. 150 liter vand i en almindelig vaskehal. Men i en svanemærket OK-vaskehal, som den i Dalby, er nettoforbruget kun omkring 35 liter pr. bilvask. Det lave vandforbrug skyldes, at vaskehallerne er forsynet med effektive renseanlæg, så de resterende cirka 115 liter vand renses og genbruges.

Vandet, der bortledes fra vaskehallen, går til en biologisk rensebrønd, hvor bakterier ”æder” de skadelige stoffer – kemikalier, olie og tungmetaller - så også spildevandsudledning belaster miljøet mindre.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- På lørdag er der igen torvedag i Haslev
- Gang i Faxe på lørdag
- 20-årig ville ikke oplyse navn til politiet
- Cruise mod Corona på Grundlovsdag
- Lokallisten aflyser årets grundlovemøde
- Underholdning ved Mesterbageren er aflyst
- Æblehaven genåbner nogle aktiviteter
- Kirkehilsen er udskudt
- Alvorlig ulykke på Køgevej ved Faxe
- Faxe Musikskole - faglighed, udvikling, fællesskab
- 55-årig sigtet for hærværk
- Åbne Atelierdøre gennemføres også i år
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst