Aage Heering fylder 75 år

Tirsdag 9. juli 2019 kl. 09:12

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Aage Heering fylder 75 år
Aage Heering Hansen fylder 75 år

Haslev. Torsdag den 11. juli fylder formanden for Røde Kors i Haslev, Aage Heering Hansen, 75 år - men det nytter ikke at kigge forbi for at ønske tillykke - han er nemlig ikke hjemme på dagen.

Aage Heering Hansen blev frivillig i Røde Kors i Haslev i 2009, hvor han startede som indsamlingsleder, men allerede året efter blev han formand for den lokale Røde Kors-afdeling. Det fik ham dog ikke til at droppe indsamlingsvirket. Det er stadig Aage der står for landsindsamlingen - og i øvrigt også for julehjælpen i samarbejde med Haslev Kirke.

Fødselaren er født på Frederiksberg, men flyttede til Masnedø kun et halvt år gammel. Hans far var ansat ved DSB. Forældrene blev skilt og da Aage var 13 år gammel flyttede han til København, hvor hans mors nye mand boede.

Efter realeksamen aftjente han værnepligten, og arbejdede herefter på kontoret hos KTAS (Kjøbenhavns Telefon Aktieselskab), hvorefter han blev uddannet politibetjent. Indtil Aage blev pensioneret i 2007 var han kriminalkommisær, og arbejdede som gruppeleder i Bagmandspolitiet.

Sideløbende med arbejdet i Bagmandspolitiet, nærmere bestemt fra 1986, har fødselaren også været stævningsmand - et arbejde han fortsat har.

Hvis man skal møde i retten som tiltalt i en sag, skal man jo vide, at man skal møde op - og reagerer man ikke på en tilsigelse f.eks. via e-boks, så bliver man opsøgt af en stævningsmand, der fortæller at det nok vil være en god idé at møde op i retten...

Aage Heering Hansen har også været personundersøger for Kriminalforsorgen, ligesom han gennem fire år har været formand for Faxe Frivilligråd - et hverv der nu varetages af Kjeld Folke.

Siden 1972 har fødselaren boet i det der nu er Faxe Kommune. Indtil 1978 i Faxe by og herefter på Præstevænget i Haslev.

I 1966 blev Aage Heering Hansen gift med Anne, som i øvrigt også er frivillig i Røde Kors. De har fire „drenge” der alle bor på Sjælland. Dertil kommer otte børnebørn og seks oldebørn.

Tekst og foto: Torkild Svane Kraft

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- På lørdag er der igen torvedag i Haslev
- Gang i Faxe på lørdag
- 20-årig ville ikke oplyse navn til politiet
- Cruise mod Corona på Grundlovsdag
- Lokallisten aflyser årets grundlovemøde
- Underholdning ved Mesterbageren er aflyst
- Æblehaven genåbner nogle aktiviteter
- Kirkehilsen er udskudt
- Alvorlig ulykke på Køgevej ved Faxe
- Faxe Musikskole - faglighed, udvikling, fællesskab
- 55-årig sigtet for hærværk
- Åbne Atelierdøre gennemføres også i år
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst