En tak fra Karise

Fredag 21. juni 2019 kl. 15:56

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

En tak fra Karise
Her dagen efter den store fejring af flaget rundt omkring melder sig nogle tanker.

Allerførst er det for arrangørerne vigtigt at få sagt STOR tak til alle, der var med til at gøre dagen så festlig som den blev.

Lisbeth Mannerup stod for en højtidelig gudstjeneste, hvor en fyldt kirke var vidne til flag og faner fra mange lokale foreninger samt til et middelalderkor, Aventura. Koret tog efter kirken til plejehjemmet Solhavecenteret, som blev underholdt i en halv time; de blev dog lidt længere for at nyde en kop kaffe sammen med beboerne.

Alle faner gik sammen med tambourkorps og fanekommando til ”Leopold”, hvor Rene Tuekær og Niels Ole Kajhøj i deres taler sørgede for en fin introduktion og hyldest til dagens ”fødselsdagsbarn”. Tak for jeres medvirken.

Videre gik fanemarchen-stadig i tørrevejr- til festpladsen bag Karisehallen. Her havde frivillige fredag stillet telte op ligesom mad og drikke udlevering også var på plads. Her rettes en stor tak til frivillige fra Karise H&B, frivillige fra de danske Forsvarsbrødre Karise-Spjellerup; Kulturhuset Leopold som havde lavet de lækreste salater samt KIK, der stod for salg af drikkevarer. Tak til Erik`s for den lækreste helstegt gris.

Alt var parat til en fest og det blev da også en fest-men ikke som vi i vores mest optimistiske stunder havde forestillet os/håbet på, da vejrguderne ikke just var på vores side.

Men de gæve middelalderfolk fra DEI GRATIA lod sig ikke gå på af lidt fugtighed, de afpassede-ligesom ALMUNE og AVENTURA-bare deres indslag efter forholdene. Når røgen fra deres bålsted lagde sig over pladsen og alle optrædende blandede sig med gæsterne opstod der af og til en illusion af livet i en soldaterlejr anno 1219. Et af de indslag der havde stor tiltrækning på både børn og voksne var, når ”ILDHESTEN” lavede ”ridderturnering”. I denne udgave bestod ridderne af : Ridder Karl og Ridder Karla. Den ene ville ikke stå tilbage for den anden, når de ”huggede” hoveder af ”fjenden” og ellers viste deres store dygtighed på deres dejlige heste. Deres show var faktisk tæt på aflysning grundet det kraftige tordenvejr. Godt det ikke skete. Det eneste, der helt måtte sløjfes i forhold til det planlagte, var faldskærmsudspring med Dannebrog; dertil var vejret ikke godt nok-øv.

Vi vil også takke alle de, der trods vejret alligevel bakkede så fint op-det være sig gæster men også repræsentanter for de gamle håndværk, som havde god søgning gennem dagen.

Sidst men ikke mindst ønsker vi arrangører, at sende en inderlig tak til STEVNS BRAND FOND, som har doneret 67000 kroner til dette projekt, samt FAXE KOMMUNE, som har doneret 30000,- til formålet.
Danmarkssamfundet har givet 4000,- og så har Haslev-Faxeposten doneret et flot beløb ved annoncering.

Tak til de lokale sponsorer: Karise Bageri for middelalderbrødet- XLByg Karise for tov og stolper-Ting og Blomst har lavet de flotteste blomsterkranse til at sætte på- hovedet. Som fotodokumentation af denne event har fotograf Henning Gericke været på banen hele dagen-her er der også doneret et pænt beløb, som vi er meget taknemmelige for.

Med venlig middelalder-hilsen fra Henning+arbejdsgruppen bag fejringen.
Vi har fundet stor velvilje for vores ide om at lave en middelalderfest fra mange sider. Tak for al støtte, opbakning og samarbejde.


© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Fem murere udvises efter kontrolaktion i Haslev
- Tak til hjemmeplejen
- Dukkede op i lejlighed og krævede penge
- Politiet advarer ældre borgere
- Fandt større mængde amfetamin i fryser
- Kvinde franarret penge
- Går en tur og ta’r en snak med greven og Stauning
- Padle Boards er skyld i mange redningsaktioner
- Så er der igen Rivierafest i Faxe Ladeplads
- Intet kørekort, påvirket af hash og skunk i bilen
- To butikstyve anholdt i Haslev
- Husmødre på sommertur til forsorgsmuseet i Svendborg
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst