Fødselsdag og jubilæum hos Botex

Tirsdag 25. juni 2019 kl. 08:00

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Fødselsdag og jubilæum hos Botex
Der holdes reception hos Botex den 28. juni

Haslev: Der er meget at fejre i år hos Botex i Jernbanegade i Haslev.

Michael Ibsen, der sammen med sin kone Mette, er indehaver af butikken, fyldte 60 år den 9. april.
Den 1. juni var det 50 år siden Ejler Ibsen - Michael Ibsens far - overtog forretningen, 1. august har Michael selv 40 års jubilæum, og så er det i øvrigt hele 120 år siden i år, at den oprindelige butik blev grundlagt - dengang i bygningen, der i dag huser Skoringen.

Magasin du Nord
Bygningen blev opført i 1899 af Emil Vett og og Theodor Vessel. De stod bag Magasin du Nord, der så også åbnede en filial i Haslev. Sortimentet i butikken bestod af bla. tøj og boligtekstiler. Da Knud Lundbæk købte butikken i 1952, skiftede den navn til Udstyrs-Magasinet og handlede herefter kun med boligtekstiler som gardiner, tæpper og sengetøj, da han allerede ejede en dame- og herretøjsbutik i de lokaler, hvor Tønden ligger i dag.

I 1969 købte Michael Ibsen forældre Udstyrs-Magasinet, og butikken flyttede hen i Jernbanegade 34. Dengang var Michael 10 år gammel og han fik hurtigt sin daglige gang i butikken og hjalp til med de ting han kunne.

I lære i samme branche
Det var derfor en helt naturlig beslutning, at han, da han havde afsluttet skolen, gik i lære i samme branche. For at se noget andet, valgte Michael dog at stå i lære i en butik i Køge, og det var egentlig meningen at han også gerne ville have arbejdet „ude” efter endt læretid. Men da en gardin-montør i forældrenes butik sagde op, kom Michael midlertidigt hjem for at hjælpe til. Den midlertidge periode har nu varet i 40 år...

I 2002 ovetog Michael butikken fra sine forældre, og i den forbindelse skiftede den navn til Botex.

Sportsdykker
Det er Michael og hans kone, Mette, der alene driver forretningen. Umiddelbart er der ikke nogen planer om at stoppe, for „det går jo meget godt”, som Michael siger. Ægteparret er i butikken seks dage om ugen og holder kun fri om søndagen, hvor de nyder huset og haven.
Een gang om året lukker de butikken i en uge og tager en tur sydpå til lidt sol og varme. Michael er sportsdykker og tager også gerne en tur til Rødehavet for at dykke, ligesom han også plejer at tage til Lysekil i Sverige for at dykke med Haslev Sportsdykkerklub i Kr. Himmelfartsferien.

Fredag den 28. juni holdes der reception i butikken fra klokken 14.00 - 20.00.

Af Birgitta Kristina Carlberg


© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Generalforsamling og indslag om Coast Sarfari
- Kom med til en gudstjeneste - helt ude i skoven
- Skal du ikke have et hold med i Stafet for Livet?
- Vellykket håndboldskole
- Populær lokalbetjent stopper i Faxe Kommune
- Se de smukke fotografier fra bogen „Tågen Letter”
- Verdensmål Udvalget kommer med anbefalinger
- Simon fra Haslev er udtaget til landsholdet
- Torvedag i Haslev på lørdag
- Faxe Tennisklub i fem finaler
- Grafik af Torben Søborg på Haslev Bibliotek
- Rivierafesten blev en stor succes
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst