Karise holder Åben By lørdag den 15. juni

Tirsdag 11. juni 2019 kl. 14:04

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Karise holder Åben By lørdag den 15. juni
Martin Kleist Holm (tv) fra Karise Håndværker og Borgerforening og skoleleder Kenneth Hansen fra Karise Skole ser frem til at fortælle om livet i Karise ved Åbent Hus den 15. juni. Foto: Faxe Kommune

Karise: Selv om byens indbyggertal blev forøget med omkring 10% for kort tid siden, så er der plads til endnu flere.

Karise Håndværker og Borgerforening, skolen, børnehuset og en række af de lokale ejendomsmæglere viser byen frem for boligsøgende familier lørdag den 15. juni.

2018 blev året, hvor et historisk stort antal nye borgere flyttede til Karise. 177 personer, hvoraf størstedelen flyttede ind i det økologiske bofællesskab Permatopia, fik ny adresse i Karise.

Men der er plads til mange flere friske kræfter i Karise, mener Karise Håndværker og Borgerforening, Karise Skole og Faxe Kommune.

Tag med på byvandring
Åbent Hus begynder på Karise Skole, hvor Faxe Kommune byder velkommen. Herefter tager Karise Håndværker og Borgerforening deltagerne med på en hyggelig byvandring.

Borgerforeningen fortæller om byens mange aktiviteter og viser de kulturelle samlingspunkter, butikkerne og Karise Børnehus. Turen vil også gå igennem Permatopia, hvor 90 familier for nylig er flyttet ind.

- Vi glæder os rigtig meget til at vise vores by frem. Vi er jo en lille by, men vi synes selv, at vi har alt, hvad en familie kan ønske sig. Et stærkt fællesskab, skønne omgivelser, boliger til fornuftige priser, daginstitution, skole og butikker, fortæller Martin Kleist Holm fra Karise Håndværker og Borgerforening.

Gratis frokost
Efter byvandringen serverer Karise Skole sandwich og vand, og skoleleder Kenneth Falck Hansen fortæller om Karise Skole.

- Man vil hurtigt kunne se, at Karise Skole ligger i skønne omgivelser med flotte inde- og udearealer. Mens deltagerne spiser frokost vil jeg fortælle om, hvordan vi arbejder med ’det hele børne- og ungeliv’ gennem et tæt samarbejde med Karise Børnehus, SFO Tandhjulet, Ungdomsskolen og musikskolen. Vi er os meget bevidste om at levere den tryghed, der er forudsætningen for læring og faglig udvikling, fortæller Kenneth Falck Hansen.

Kig på en ny bolig
Efter frokost kan deltagerne bruge et par timer på egen hånd på at se på huse og grunde til salg i Karise.

De kan også gå op på sportspladsen ved Karise Hallen, hvor der mellem klokken 11-17 er stor middelalderfest i anledning af Dannebrogs 800 års fødselsdag. Ifølge sagnet om Dannebrog blev flaget nemlig grebet i Estland af Karises grundlægger - Karl af Rise. Om det så passer er nok mere tvivlsomt - men det er da en god historie...

Tilmelding påkrævet
Det er nødvendigt at tilmelde sig Åbent Hus i Karise. Se program og tilmeld dig på Faxe Kommunes bosætningsside www.følelsenaffaxe.dk
Hvis en københavner skulle læse dette, så kan vi oplyse at der er gratis bustransport fra Københavns Hovedbanegård til Karise.

© Copyright 2019 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- To påvirkede bilister
- Maren Uthaug besøger Boghuset på tirsdag
- Ni læsninger og Newday Gospel i Bråby Kirke
- Andreas fra Bygma på studieophold i Island
- Køb juletræer hos Hansens Cykler
- Masser af penge men krise i Julens Glæde
- Mission Afrika i Haslev fylder 30 år på fredag
- Tre VUC’er går sammen om VUC Erhverv Sjælland
- Juleaften bliver en god aften i Café Paraplyen
- Julestue på Det Gamle Seminarium på søndag
- Ny slagter og slagtermester i Meny i Faxe
- Så er der stand-Up på Bykroen i Haslev
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst