Ny direktør på Østsjællands Museum

Tirsdag 4. juni 2019 kl. 13:15

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Ny direktør på Østsjællands Museum
Peter Gravlund Nielsen
Ny direktør: Bestyrelsen for Østsjællands Museum har netop ansat Peter Gravlund Nielsen (f. 1965) som direktør. En erfaren leder fra oplevelsesindustrien og museumsverdenen.

Museet modtog 22 ansøgninger, og Peter var - efter en grundig proces - hele bestyrelsens valg.

Peter Gravlund Nielsen har en baggrund, der kombinerer erfaringer fra hele paletten af det museale fra Statens Naturhistoriske Museum som konstitueret leder af udstillings- og formidlingsafdelingen, projektleder, udstillings- og eventudvikler, forsker og samlingsmedarbejder med erfaringer fra oplevelsesindustrien fra Den Blå Planet som forskningschef og arbejdet med udvikling af strategier.

Herudover er Peter med i forskelligt bestyrelsesarbejde og tillidshverv. Han har udviklet strategier på organisations- og projektniveau og har indgående erfaring med fundraising. Sidder i kernegrupper med udvikling af udstillinger og anden formidling.

Herudover har Peter udviklet, koordineret og sikret finansiering til egne og eksterne forskningsprojekter. Peter har et solidt netværk fra både oplevelsesindustrien, formidlingsverdenen, samlings- og forskningsverden på museer og universiteter.

Det er således en meget erfaren kapacitet, der fra 15. august stiller sig i spidsen for at videreudvikle ØSM.

- Bestyrelsen ser frem til samarbejdet med Peter. Han har de kompetencer, der skal til for at folde ØSMs store potentiale ud og give museet den placering, som det fortjener både lokalt, nationalt og internationalt. Peter har også den råstyrke, der skal til, for at løfte nogle af de væsentlige udfordringer, som stort set alle museer står med over hele landet, siger bestyrelsesformand Lars Kirdan.

- Jeg er meget glad for den tillid, som museets bestyrelse har vist mig og glæder mig til at komme i gang. Først og fremmest ser jeg frem til at hilse på mine kommende kolleger på museet og derefter meget hurtigt tage rundt og besøge museets vigtigste interessenter, først og fremmest Stevns og Faxe Kommune, siger Peter Gravlund Nielsen, og fortsætter:

- Jeg syntes jo Østsjællands Museum er et af de mest fantastiske museer i Danmark. Her kombinerer vi nogle af de mest spændende historiske steder i Danmark. Og det gælder deep time fra dengang dinosaurer og mosasaurer regerede og livet på Jorden kun lige klarede den da vi kolliderede med en 10 km stor asteroide og perioden lige efter, hvor vi i kalkbruddet kan vi se hvordan livet atter blomstrede frem og det gælder en af de mest dramatiske perioder i nyere tids historie - Den Kolde Krig - hvor truslen om atomkrig fik danske skolebørn, mig selv inklusiv, til at træne hvordan man tager dække under bordet i klassen eller løber ned i et sikringsrum, hvis nu russerne og amerikanerne røg i totterne på hinanden. Tilsæt så alle museets dedikerede medarbejdere og deres enorme specialviden. Det kan kun blive fantastisk. Jeg glæder mig til at komme i gang.

- Østsjællands Museum har det seneste års tid fået afklaret nogle bygningsforhold. Blandt andet opbevares museets samlinger nu under gode forhold og den nye museumsbygning i Faxe, det gamle rådhus, indeholder også meget bedre udstillingslokaler og foredragssal. Nu skal vi have gæsternes oplevelser i centrum og det glæder mig til, siger Peter Gravlund Nielsen.

Østsjællands Museum er en selvejende institution og et statsanerkendt museum.

© Copyright 2019 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- To påvirkede bilister
- Maren Uthaug besøger Boghuset på tirsdag
- Ni læsninger og Newday Gospel i Bråby Kirke
- Andreas fra Bygma på studieophold i Island
- Køb juletræer hos Hansens Cykler
- Masser af penge men krise i Julens Glæde
- Mission Afrika i Haslev fylder 30 år på fredag
- Tre VUC’er går sammen om VUC Erhverv Sjælland
- Juleaften bliver en god aften i Café Paraplyen
- Julestue på Det Gamle Seminarium på søndag
- Ny slagter og slagtermester i Meny i Faxe
- Så er der stand-Up på Bykroen i Haslev
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst