Snart 12-årige Alexander et supertalent på cykel

Tirsdag 11. juni 2019 kl. 09:12

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Snart 12-årige Alexander et supertalent på cykel
Fra sit skrivebord har Alexander god udsigt til en del af hans pokaler...
Haslev: Han er ikke fyldt 12 år endnu, men er alligevel et stort cykeltalent med mange topplaceringer i løb rundt om i landet - og så kører han oven i købet på en cykel der har tilhørt en verdensmester.

Bliver du så også verdensmester, spurgte avisen? Ja da, svarede Alexander uden tøven. Så ambitionerne fejler bestemt ingenting...

Det er Alexanders banecykel der har tilhørt en verdensmester, nemlig Amalie Dideriksen. En Cervelo. På landevej kører han Colnago. Begge cykler bruges af de store professionelle hold - og er temmelig dyre.

Alexander har selv sparet op til cyklerne, men derudover har hans mor og far punget ud, ligesom andre personer har støttet ham økonomisk - og desuden har importøren af Colnago været meget large, fordi også de har spottet Alexanders store talent.

Han startede for alvor med at køre cykel da han var 8 år gammel. Det var i Næstved Bicycle Club. Nu kører han i Roskilde Cykelring og træner hver tirsdag og torsdag.

Tvangsoprykkes
Alexander deltager i alle de løb der findes rundt om i landet. Gennem sæsonen er det blevet til mange 3. pladser, en enkelt 2. plads - og så har han vundet en enkeltstart i Nakskov og 4. etape af Youth Tour - et sjællandsk etapeløb, hvor man bl.a. kører i bakkerne omkring Brorfelde.

Den unge Haslev-cykelrytter stiller op i U13, men bliver sandsynligvis tvangsoprykket til U15.

„Tvangsoprykket” lyder lidt voldsomt, men opnår man et vist antal point gennem sæsonen, så skal man rykke op - og lige nu mangler Alexander kun få point i at rykke op. Point han måske allerede har fået, for mellem artiklens tilbliven og avisens trykning, har han deltaget i Pinsecuppen i Herning, Randers og Silkeborg.

Systemet med „tvangsoprykket” er indført dels for at sikre udfordringer nok til de rigtig gode, og for at det ikke er de samme der skal vinde gang efter gang i de unge klasser.

Til daglig går Alexander i 5. klasse på Haslev Privatskole, og nogle gange får han fri fra skole for at kunne nå frem til løb i f.eks. Jylland.

Man kan følge Alexander på facebook. Søg på „Cykelrytter Alexander Nørskov Larsen”.

Af Torkild Svane Kraft


Sådan ser det ud når Alexander kommer først over målstregen...

© Copyright 2019 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Julen kom tidligt i år
- Nanna Katrine - ny præst i Roholte
- En truet dyreart
- Borger- og politikermøde om Østbanen
- Biskoppen besøger Paraplyen
- Novellekonkurrence for unge mellem 12 og 25 år
- To påvirkede bilister
- Maren Uthaug besøger Boghuset på tirsdag
- Ni læsninger og Newday Gospel i Bråby Kirke
- Andreas fra Bygma på studieophold i Island
- Køb juletræer hos Hansens Cykler
- Masser af penge men krise i Julens Glæde
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst