Uenige sammen - et godt initiativ

Søndag 2. juni 2019 kl. 13:41

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Uenige sammen - et godt initiativ
Er der tre der står sammen så er det Tanja Larsson (A), Sejer Folke (Ø) og Jacob Panton (V)

Uenige sammen - et godt initiativ
Sådan indledte Marianne Bøyesen fra Liv i Ladepladsen, det utraditionelle vælgermøde på Gefionapladsen her til formiddag.

Det var de tre samarbejdende lokale folketingskandidater, Tanja Larsson fra Socialdemokratiet, Jacob Panton fra Venstre og Sejer Folke fra Enhedslisten, der inviterede til kaffemøde i Faxe Ladeplads.

Og kaffe var der - og oven i det rundstykker og hjemmebagt kage - og en god snak om hvad de tre kandidater ønsker for Danmark. Og i bund og grund er der ikke stor forskel på hvad de vil, selv om de kommer fra hver sit parti.

- Vi skal tale sammen og finde fælles løsninger for Danmark. Vi tre har haft et fantastisk samarbejde, sagde Tanja Larsson - og Jacob Panton svarede:

- Vi bliver simpelthen nødt til at mødes over en kop kaffe en gang imellem.

Fysioterapeuten, snedkeren og soldaten - som de kalder sig selv - lagde op til spørgsmål fra de fremmødte - og dem var der pænt mange af. På et tidspunkt vel omkring 50.

Folkeskole contra friskole blev der stillet spørgsmål om - og her var Venstre og Enhedslisten helt enige. Der skal ikke skæres i tilskuddet til friskoler, for de ønsker ikke at friskoler udvikler sig til skoler for de rige. Det gør Tanja Larsson heller ikke, og hun gjorde opmærksom på at Socialdemokratiet ikke vil skære i støtten til friskoler i landdistrikterne, da det er vigtigt at bevare de helt lokale skoler.

Derimod ser hun gerne at støtten til friskoler i de store byer sættes ned fra 76% til de 71% det var for få år siden. Og så ønsker hun en kraftig opprioritering af folkeskolen.

Minimumsnormeringer i daginstitutioner blev der også spurgt ind til. Det går Enhedslisten og Jacob Panton ind for - og her er han nok ikke på linje med sit parti, hvilket han ikke er på flere områder - og som han siger:

- I skal ikke stemme på Lars Løkke - I skal stemme på Jacob Panton.

Socialdemokratiet ønsker ikke lovgivning om minimumsnormeringer. De ønsker at kommunerne selv skal bestemme. Det kommunale selvstyre skal ikke udhules, mener Tanja Larsson, men hun ser gerne at der gøres noget ved Servicerammen, hvilket - kort fortalt - går ud på at regeringen sætter et loft over kommunernes udgifter.

Overskrides servicerammen straffes kommunen økonomisk. Det betyder altså, at skal kommunen ansætte flere pædagoger, skal der spares et andet sted - og hvor skal det være? På de ældre, på skolerne, på de syge eller?

Der var mange flere spørgsmål og kommentarer fra de fremmødte borgere - og det var jo næsten sidste chance for at stille spørgsmål til kandidaterne, inden vi på onsdag går i stemmeboksen og sætter vores X.

© Copyright 2019 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- To påvirkede bilister
- Maren Uthaug besøger Boghuset på tirsdag
- Ni læsninger og Newday Gospel i Bråby Kirke
- Andreas fra Bygma på studieophold i Island
- Køb juletræer hos Hansens Cykler
- Masser af penge men krise i Julens Glæde
- Mission Afrika i Haslev fylder 30 år på fredag
- Tre VUC’er går sammen om VUC Erhverv Sjælland
- Juleaften bliver en god aften i Café Paraplyen
- Julestue på Det Gamle Seminarium på søndag
- Ny slagter og slagtermester i Meny i Faxe
- Så er der stand-Up på Bykroen i Haslev
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst