Mette F og Tanja L besøgte Faxe Vandrerhjem

Tirsdag 28. maj 2019 kl. 15:26

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Mette F og Tanja L besøgte Faxe Vandrerhjem
Mette Frederiksen og Tanja Larsson får en snak med Schannie og Peter

Mette F og Tanja L besøgte Faxe Vandrerhjem
Mette Frederiksen og Tanja Larsson ved Prismet
Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen og den lokale folketingskandidat Tanja Larsson besøgte i dag Faxe Vandrerhjem.

Lige så snart Mette Frederiksen var trådt ud af valgbussen, fik hun overrakt en æske med romkugler af Thorkild Olesen fra Danske Handicaporganisationer - fordi han på organisationens vegne ville takke Socialdemokratiet for at have udfærdiget en handicappolitik.

Og Mette Frederiksen sagde da også senere under hendes besøg, hvor hun svarede på spørgsmål fra vandrerhjemmets handicappede medarbejdere, at hun netop var kommet på besøg, for at sætte fokus på handicapområdet. Et område hun synes er overset i dagens Danmark.

Men inden hun satte sig sammen med medarbejderne, blev hun vist rundt på Faxe Vandrerhjem, og fik også lejlighed til at tale med en flok skoleelever, der var på lejrskole på vandrerhjemmet.

Men tilbage til spørgsmålene fra vandrerhjemmets medarbejdere. Den første der stillede spørgsmål var Schannie, der ville høre hvad Mette Frederiksen vil gøre for de handicappede, hvis hun bliver statsminister.

Mette Frederiksen vil gerne at der bliver flere arbejdspladser som Faxe Vandrerhjem - altså arbejdspladser for mennesker med forskellige handicaps.

Desuden kunne hun godt ønske sig at mennesker med handicaps kunne få lov til at bruge lidt længere tid på en uddannelse end andre.

- Jeg tror at mange flere kan tage en uddannelse, hvis de f.eks. fik lov til at bruge fire år på en uddannelse der ellers er på tre år, sagde Mette Frederiksen.
Hun kunne også godt ønske sig at det blev lettere for familier med handicappede børn.

Flere af vandrerhjemmets ansatte fortalte at kommunerne har skåret meget ned på hjælp til handicappede. At få hjælp til mange praktiske ting, er stort set ikke eksisterende længere.

- Bare det at læse et brev fra kommunen kan være svært, når der ikke er nogen til at forklare hvad de mener, sagde en af medarbejderne.

- Det er derfor vi ikke skal kigge så meget på skattelettelser. Vi skal i stedet forsøge at undgå nedskæringer, sagde Mette Frederiksen.

Inden Mette Frederiksen tog videre var der lige tid til et gruppebillede, og en snak om tidligere besøg på vandrerhjemmet, og ikke mindst til en snak om Melodi Grand Prix for Handicapbands, i efteråret, hvor Mette Frederiksen var dommer sammen med Kristian Thulesen Dahl.

Flere medarbejdere på vandrerhjemmet spiller i handicapbandet Krudtuglerne - og de spillede til Mette Frederiksens 40 års fødselsdag.

Af Torkild Svane Kraft


Der blev hilst på en flok skoleelever der var på lejrskole på Faxe Vandrerhjem

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Underholdning ved Mesterbageren er aflyst
- Æblehaven genåbner nogle aktiviteter
- Kirkehilsen er udskudt
- Alvorlig ulykke på Køgevej ved Faxe
- Faxe Musikskole - faglighed, udvikling, fællesskab
- 55-årig sigtet for hærværk
- Åbne Atelierdøre gennemføres også i år
- Nu kan alle komme ud at ro - nye kurser for kajak og robåd
- Pokaler uddelt i Terslev
- Nu er Sofia boghandler
- Så skal der handles - masser af tilbud i Haslev
- Nu er Rasmus udlært
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst