Klassisk musik i Fruerstuen på Vemmetofte Kloster

Søndag 2. juni 2019 kl. 11:22

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Klassisk musik i Fruerstuen på Vemmetofte Kloster
Rasmus Sørensen

Klassisk musik i Fruerstuen på Vemmetofte Kloster
Silas Philipsson
Vemmetofte Kloster holder sin forsommertradition i hævd og inviterer torsdag aften, den 6. juni, til klassisk musik i Fruerstuen på Vemmetofte.

Der er efterhånden kommet en tradition for at musikkonservatoriets dygtigste pianister fra tid til anden afprøver deres kunnen på Vemmetofte Kloster op til deres eksamener. Der er i bogstaveligste forstand „noget på spil” for de unge musikere, og publikum har ved tilsvarende tidligere lejligheder fået store oplevelser.

Der kommer i år fire pianister. Fælles for dem er, at de studerer hos Amalie Malling, der jo er særdeles kendt af klosterets koncertpublikum.

Det trofaste publikum har allerede hørt kinesiske Lea Han og stevnske Andreas Thrane Sørensen give store musikoplevelser i Fruerstuen, og det bliver spændende at høre dem igen. Lea har vundet 1. pris i Steinway Festivalen og guld i Berlingske Tidendes klassiske musikkonkurrence. Hun er endvidere tildelt Copenhagen Summerfestivals Talentpris.

De to „nye” pianister i Fruerstuen er Silas Philipsson og Rasmus Sørensen, der studerer klaver på Musikkonservatoriets bacheloruddannelse hos Amalie Malling.

Til eksamenerne på konservatoriet skal pianisterne kunne spille alt. Programmet denne aften er derfor i sagens natur meget varieret, idet det indeholder både ældre klassisk musik og helt nye kompositioner. De unge musikere vil introducere de spillede stykker.

Publikum får således noget for pengene - rent bortset fra den lille detalje, at det slet ikke koster penge. Der er som sædvanlig gratis adgang, og alle er velkomne. Koncerten starter kl. 20.00. Lea Han

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Der lukkes for vandet
- Så er det ud i bølgerne - der er vinterbadefestival
- Byd på en svæveflyvetur, frokost med borgmesteren og en tur i skovtårnet
- To gode shows i Karise indenfor fem dage
- Verdensstjerne giver koncert i Haslev
- Lokalt rengøringsfirma vil gøre en forskel
- Brygmesteren fortæller om den gode øl
- Der kommer ikke boliger på Haandværkerhøjskolen
- Underskrifter mod boliger på Haandværkerhøjskolen svarer til fire pladser i byrådet
- Haslev Vinter Cup 2020 blev en stor succes
- To fællessangskoncerter i Haslev Kirke
- Disse forfattere deltager i Lokale Ord
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst