De vilde Blomsters Dag - et sted man ellers ikke må komme

Tirsdag 4. juni 2019 kl. 09:10

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

De vilde Blomsters Dag - et sted man ellers ikke må komme
De vilde Blomsters Dag: Man parkerer ved den hvide prik. Bagholt Mose er ved den røde prik, og her kan man bl.a. se vilde Orkideer

De Vilde Blomsters Dag: Søndag den 16. juni kl. 10.00, har du mulighed for at se et sted hvor der ellers ikke er offentlig adgang.

Det er Faxe Kommune, Danmarks Naturfredsningsforening og Dansk Botanisk Forening der inviterer til „De vilde Blomsters Dag” i Bagholt Mose, der ligger ved Aarløse mellem Terslev og Bjerrede.

Området ejes af Giesegård Gods, men Faxe Kommune har overtaget plejen af Bagholt Mose, og har ryddet et stort areal til gavn for den sjældne flora, som bl.a. omfatter orkideer.

Normalt er der ikke adgang til mosen, da man kun må færdes på stierne i vores skove - og ingen stier leder hen til mosen - men på De vilde Blomsters Dag, får du altså lov at komme helt hen til mosen.

Men sørg for ordentligt fodtøj - som i dette tilfælde er gummistøvler. Man bevæger sig nemlig på gyngende grund - det der kaldes „hængesæk” som er plantesamfund dannet af sammenfiltrede rødder og stængler, der forekommer og vokser i overfladen af en mose, uden nogen form for kontakt med bunden.

Mødested
Man mødes ved en lille parkeringsplads på nordsiden af Munkeskovvej - midtvejs gennem skoven - klokken 10.00 og turen varer cirka to timer.

Turledere er Charlotte Ralund, fagkoordinator Natur Vand og Land i Faxe Kommune og Rudy Burmeister fra Naturfredningsforeningen.

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2019 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- To påvirkede bilister
- Maren Uthaug besøger Boghuset på tirsdag
- Ni læsninger og Newday Gospel i Bråby Kirke
- Andreas fra Bygma på studieophold i Island
- Køb juletræer hos Hansens Cykler
- Masser af penge men krise i Julens Glæde
- Mission Afrika i Haslev fylder 30 år på fredag
- Tre VUC’er går sammen om VUC Erhverv Sjælland
- Juleaften bliver en god aften i Café Paraplyen
- Julestue på Det Gamle Seminarium på søndag
- Ny slagter og slagtermester i Meny i Faxe
- Så er der stand-Up på Bykroen i Haslev
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst