Mixteam - et helt specielt motionshold fyldte 5 år

Tirsdag 28. maj 2019 kl. 08:34

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Mixteam - et helt specielt motionshold fyldte 5 år
Helle Pedersen har stået for Mixteam i alle fem år

Mixteam - et helt specielt motionshold fyldte 5 år
Johnny Jørgensen diskuterer vejningens resultat med sundhedskonsulent Vibeke bastholm
Fødselsdag: I onsdags var der stor fødselsdagsfest i Faxe Sundhedscenter. En fest med både frokost, kaffe, lagkage, hyggeligt samvær - og vejning.

Vejning? Ja, den er god nok. Alle der deltog i fødselsdagen skulle nemlig på vægten - men det var nu ikke så specielt. Det er de så tit.

Der var nemlig tale om en fødselsdag for et helt specielt motionshold der gennem alle årene er blevet ledet af Helle Pedersen.

Mixteam kaldes holdet, der træner i Haslev Amatør Bokseklub to gange om ugen, og det er et hold der specielt henvender sig til mennesker med hjertesygdomme, KOL, diabetes, kræft, gigt, og andre „skavanker”.

Men selv om det er i bokseklubben det foregår, så handler det dog ikke om at stå i bokseringen og slå løs på hinanden. Det er en helt anden form for træning der foregår.

- Men det sker da at nogle af deltagerne på Mixteam udfordrer en af bokserne i klubben, og går i ringen - men altså kun for sjov, siger Helle Pedersen med et stort smil.

De fleste deltagere har været gennem et rehabiliteringsforløb inden de er startet på Mixteam, og de følges løbende af kommunens sundhedskonsulenter. Det sker bl.a. gennem vejning - altså på sådan en vægt der, ud over hvad man vejer, også kan vise meget andet af kroppens tilstand.

Jeg nyder samværet på holdet

Den yngste på holdet er Johnny Jørgensen fra Atterup. Han er 47 år gammel, og begyndte på Mixteam efter en blodprop for fire år siden. Han er selvstændig erhvervsdrivende, og prioriterer træningen højt. Og så fremhæver han, at selv om man træner på et hold, så er der også tale om individuel træning - for træningen tilpasses hver enkelt persons formåen.

- Der er sådan en god stemning på holdet. Jeg nyder samværet med alle de skønne ældre mennesker, siger Johnny.

Og ældre har han ret i, for de fleste er oppe i årene. Ældste deltager er Jytte Hessellund på 81 år. Hun begyndte på holdet efter at have fået kræft.
Helle Pedersen fortæller at Mixteam træner i bokseklubben på Finlandsgade onsdage kl. 9 til 10 og kl. 11 til 12 samt fredage kl. 10 til 11.

Selv om det er på grund af træningen de næsten 50 deltagere kommer for, vægtes det sociale meget højt. Man starter således altid med kaffe, og mange bliver hængende efter træningen for at hygge sig sammen.

Desuden tager man på fællesture et par gange om året. Mixteam har således været på museum, i Zoo og besøgt Zen Garden.

Dertil kommer at man en gang om måneden spiser i Paraplyen og går i biografen i Haslev. Begge steder til særdeles fordelsagtige priser.

Det koster kun 99 kr. om måneden at være med på Mixteam, og for de penge får man altså træning to gange om ugen med Helle Pedersen som instruktør, men faktisk kan man komme så ofte man vil.

Ud over de 99 kr. betaler man 20 kr. til „gavekassen”. Det er penge der bl.a. bliver brugt på ture, og i onsdags også til lagkage til kaffen.

Af Torkild Svane Kraft


Holdets ældste deltager Jytte Hessellund sammen med sundhedskonsulent Vibeke Bastholm

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Underholdning ved Mesterbageren er aflyst
- Æblehaven genåbner nogle aktiviteter
- Kirkehilsen er udskudt
- Alvorlig ulykke på Køgevej ved Faxe
- Faxe Musikskole - faglighed, udvikling, fællesskab
- 55-årig sigtet for hærværk
- Åbne Atelierdøre gennemføres også i år
- Nu kan alle komme ud at ro - nye kurser for kajak og robåd
- Pokaler uddelt i Terslev
- Nu er Sofia boghandler
- Så skal der handles - masser af tilbud i Haslev
- Nu er Rasmus udlært
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst