Lotte hjælper pårørende i den svære situation

Tirsdag 28. maj 2019 kl. 09:02

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Lotte hjælper pårørende i den svære situation
Pårørendevejleder Lotte Rostoft (tv) og Helle Gregersen

Faxe Kommune: At være pårørende til en kronisk syg, til en dement, eller hvad der kan ramme en der står os nær, er en vanskelig situation at takle.

Ofte kan det være langt mere end et fuldtidsarbejde når en af vore kære bliver syg. Man er på hele tiden. Hvor kan den pårørende få hjælp? Hvordan hjælper jeg bedst? Ja, spørgsmålene er mange - og man glemmer sig selv.

Men trives man ikke selv. Får man ikke „tanket op” og så ender det med at man selv går ned.

Derfor har Faxe Kommune fået en pårørendevejleder - altså en person hvis opgave det er, at hjælpe den pårørende. Det er Lotte Rostoft, der bor i Haslev sammen med sin mand og fire drenge, der er kommunens pårørendevejleder.
Til daglig kan man møde hende i Faxe Sundhedscenter, og hun er klar til at hjælpe og støtte så godt hun formår - og det er hun god til.

Det fortæller Helle Gregersen fra Karise. Både hendes mand og søn er kronisk syge og desuden har hun begge sine forældre, som også har brug for hendes hjælp - så Helle har rigeligt at se til.

Opfordre alle, til at tage kontakt med Lotte

Hun har været på pårørendekursus - hvilket har været en stor hjælp - og det var her hun traf Lotte. Siden har hun haft mange samtaler med Lotte, og det har været rigtig godt for Helle at få sat ord på tingene, og ikke mindst at få luft.

- Jeg vil virkelig opfordre alle, til at tage kontakt med Lotte. Det er en stor hjælp i dagligdagen, siger Helle Gregersen.

Pengene til kommunens første pårørendevejleder, kommer fra „værdighedsmidlerne”. Det er penge som regeringen har afsat til særlige tiltag til gavn for, primært, ældre mennesker.

Lotte Rostoft er uddannet sygeplejerske, stresscoach og har tidligere arbejdet som patientvejleder og visitator.

Man kan få fat på hende ved at ringe på 5620 3381 og indtale sit navn og telefonnummer - så ringer Lotte op. Man kan også sende en sms til samme nummer, eller skrive en mail til Lrost@faxekommune.dk.

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Underholdning ved Mesterbageren er aflyst
- Æblehaven genåbner nogle aktiviteter
- Kirkehilsen er udskudt
- Alvorlig ulykke på Køgevej ved Faxe
- Faxe Musikskole - faglighed, udvikling, fællesskab
- 55-årig sigtet for hærværk
- Åbne Atelierdøre gennemføres også i år
- Nu kan alle komme ud at ro - nye kurser for kajak og robåd
- Pokaler uddelt i Terslev
- Nu er Sofia boghandler
- Så skal der handles - masser af tilbud i Haslev
- Nu er Rasmus udlært
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst