Mange protester mod regulativet om høns og fugle i Faxe kommune

Onsdag 22. maj 2019 kl. 10:06

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Mange protester mod regulativet om høns og fugle i Faxe kommune
Indlæg af:
Finn Jensen, Ulstrup Skovvej 3, 8860 Ulstrup
Formand, Frit Fjerkræ
Helle Enevoldsen, Præstøvej 99, 4640 Faxe


Teknisk udvalg i Faxe kommune har for nylig vedtaget et regulativ for høns og fugle i Faxe kommune. Det har medført mange protester, i skrivende stund mere end 410, heraf 130 fra Faxe kommune

I Frit Fjerkræ har vi gennemgået aktindsigten fra sagerne i Faxe. Der har ialt været 14 sager på 3.5 år, det giver 4 sager om året

Til sammenligning har der i Haderslev, som INTET regulativ har været 8 sager på 3 år. Det giver 2.7 sager om året. Haderslev har ca 1.5 gange så mange indbyggere som Faxe. Der er altså MARKANT flere sager omkring høns og fugle i Faxe, som netop har et regulativ!

Aktindsigten viser klart at det gamle regulativ skabte mere arbejde for forvaltningen, det medførte misforståelser blandt borgerne i Faxe som forvaltningen måtte bruge tid på at rede ud og i 1 tilfælde har forvaltningen misbrugt sin myndighed og krævet regulativet overholdt i landzone, selv om regulativet slet ikke gælder der.

Regulativet gør Faxe kommune til en nyttig idiot, der bruges i nabostridigheder til at genere naboer man er oppe at toppes med. Dem er der flere sager af.

Ud fra aktindsigten kan vi også se at de ting som vi har kritiseret i det nye regulativ, det er slet ikke ting som indgår i klagerne der har været! Kort sagt er regulativet fuldstændig misforstået og lavet uden forbindelse til den virkelige verden! Der er ingen der har klaget over støj fra hanegal om aftenen, så der er ingen grund til at hønsene skal være i mørke fra kl. 20! Der er ingen der har klaget over at høns går frit på egen grund. Der har været klager over høns på fremmed grund og i andres haver (mest i landzone). Der er derfor ingen grund til at forlange at høns skal være i hønsegård, det vil være tilstrækkeligt at forlange at de skal være på egen grund (de skal alle dyr alligevel!)

På baggrund af aktindsigten vil vi derfor opfordre Teknisk Udvalg og/eller byrådet til at tage regulativet op igen og enten helt droppe det eller i hvert fald ændre det så det tager udgangspunkt i de faktiske forhold og med respekt for dyrevelfærd og privat ejendomsret.

© Copyright 2023 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Faxe Kommune svarer...
- Kære Faxe Kommune - ak og ve for en vej
- Ja tak til mobilfri skole, nedtrapning af skærm-brug, og en strammet lovgivning
- Vestens evige krige
- Er det ikke bare at sige ”undskyld”?
- Bedre oplysning til unge om frit tandlægevalg
- Så er den gal igen
- Svar på læserbrev om affaldsordning til boligselskaber
- Langsom Forsyning
- En stor tak fra Borgergruppen
- Donbas er russisk
- Krim er russisk
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst