Flyvende hvide duer og Guds ord i Boesdal Kalkbrud

Mandag 3. juni 2019 kl. 10:00

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Flyvende hvide duer og Guds ord i Boesdal Kalkbrud
Boesdal Kalkbrud: Traditionen tro afholder kirkerne i Tryggevælde Provsti en stor friluftsgudstjeneste 2. Pinsedag.

Det sker igen i Boesdal Kalkbrud, hvor der i den grad er plads til at pinseånden kan danse og suse over land og vand.

Mandag den 10. juni kl. 11.00 sker der et lille mirakel i Boesdal. Det gamle kalkbrud forvandles til et stort kirkeskib med klinten som altertæppe og lyden af én stor samstemmende menneskemængde i stedet for det vante orgelbrus.

Årets prædikant er Sognepræst Kirsten Kjær Ohms fra Faxe. Hun vil sætte ord på, hvordan Guds ånd stadig er lige så nærværende som for små 2000 år siden, da den første menighed blev fyldt af Helligånden. Desuden medvirker en række præster fra hele provstiet i gudstjenestens forskellige led og ved nadveren.

I år er det Nikolaj Skaaning, der er ansvarlig for musikken. Han er organist ved Hårlev og Varpelev kirker, men ved pinsegudstjenesten spiller han klaver og har taget sin trio med, bestående af Bjarne Christensen på bas og Jimmi Koldenborg på trommer. Flere af indslagene vil af samme grund få et rytmisk præg. Trioen spiller en rytmisk salme som præludium og undervejs jazz-klassikeren „Hymn to freedom” af Oscar Peterson. Desuden akkompagnerer trioen salmerne og koret.

Kæmpe-kor
Der medvirker nemlig også et ungdoms- og voksenkor under ledelse af Jesper Lorck. Dette kor består af korister fra Hårlev og Varpelev kirkekor, Lille Heddinge koret, Nordstevns pastorats pigekor, RoKoGo-koret (Hylleholt / Roholte), Ung Koralklang (Faxe) og St. Heddinge kantori.

Koret vil fremføre „Fyldt med blomster blusser” af Ludvig Holstein og Flemming Weis, „Må din vej gå dig i møde” af Per Hartling bygget over en irsk folkemelodi og som postludium „Guds ord er lyset i mit sind” af Sigurd Barrett og Eskild Dohn.
Der er kort sagt lagt op til pinselyd med både klassiske pinsesalmer, jazz og korsang.

Skattejagt for børnene
Som noget nyt vil Anders Damkjer, sognepræst i Haslev og Freerslev sogne stå for en skattejagt for børn under gudstjenesten. Børnene har også en rolle i gudstjenesten. I Det Nye Testamente har Helligånden skikkelse af en due, og for at udtrykke det meget bogstaveligt vil børnene slippe en gruppe hvide duer løs ud over kalkbruddet.

Pinsegudstjenesten i Boesdal Kalkbrud har karakter af en folkefest. Det er et stort arbejde, der går forud for gudstjenesten. Mange mennesker er involveret i forberedelserne. Der er salmer og musik, der skal øves, blomster, der skal plukkes og arrangeres, stole, der skal hentes og opstilles. Et stort alter skal laves, og et kors bliver hængt op på kalkbruddets væg. Frivillige fra alle sogne hjælper med dette store arbejde.

Det sociale værested Café Stevnen fra St. Heddinge opsætter boder, hvor man kan købe sandwich, kaffe og kage. Overskuddet går til deres sociale arbejde.
Årets indsamling i Boesdal Kalkbrud går til nødhjælp til de syriske kristne og andre udsatte gennem Dansk Europamission.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Der lukkes for vandet
- Så er det ud i bølgerne - der er vinterbadefestival
- Byd på en svæveflyvetur, frokost med borgmesteren og en tur i skovtårnet
- To gode shows i Karise indenfor fem dage
- Verdensstjerne giver koncert i Haslev
- Lokalt rengøringsfirma vil gøre en forskel
- Brygmesteren fortæller om den gode øl
- Der kommer ikke boliger på Haandværkerhøjskolen
- Underskrifter mod boliger på Haandværkerhøjskolen svarer til fire pladser i byrådet
- Haslev Vinter Cup 2020 blev en stor succes
- To fællessangskoncerter i Haslev Kirke
- Disse forfattere deltager i Lokale Ord
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst