EU skal være en grøn supermagt

Tirsdag 21. maj 2019 kl. 15:35

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

EU skal være en grøn supermagt
Af Linea Søgaard-Lidell, kandidat til Europa-Parlamentet
Nr. 2 på Venstres liste

Klimaforandringerne er en af de største globale udfordringer i de kommende år. Det er godt, vi er ambitiøse i Danmark, men det er helt absurd at tale om at løse klimaudfordringen nationalt. Danmark står kun for 0,1 pct. af jordens samlede udledning af CO2, så det kan kun løses i internationalt samarbejde. Og her skal vi stå sammen i EU, være ambitiøse og tvinge resten af verden til handling.

Vi skal derfor have en Klima- & Miljøpagt, hvor vi laver et ”klima-tjek” på al EU-lovgivning. Så vi vurderer lovgivningens konsekvenser ikke kun på økonomien men også på klimaet. Klimahensyn skal ikke længere gemmes væk i et enkelt fagudvalg i Parlamentet, men være en del af det daglige lovgivningsarbejde i alle udvalg.

Vi skal i EU skærpe målene frem mod 2050, så vi kan blive CO2-neutrale hurtigst muligt. Noget af det vigtigste for at nå derhen er, at vi i hele EU skal køre på vedvarende energi i stedet for sort energi fra Putin og Mellemøsten. Vi skal have et reelt indre marked for grøn energi og udbygge infrastrukturen for energi, så dansk vindenergi kan komme ud af stikkontakten også i Tyskland og i Spanien. Det skal være et fælles EU-mål.

Vi skal også sikre, at alle EU-landene rent faktisk lever op til vores klimamål. Det kan vi blandt andet ved i EU at sanktionere mere håndfast og konkret. F.eks. give større bøder til de lande, som ikke lever op til deres mål, eller deres forpligtelser til skrappere klimamålsætninger, som øger det enkelte lands investeringer i grønne tiltag.

Og så skal vi sige til vores handelspartnere over hele verden, at hvis de vil handle med os, så er de nødt til at leve op til deres klimamål i Paris-aftalen. Her kan vi kun lægge et pres globalt, når vi står sammen i EU, og bruger vores økonomiske muskler.

Jeg er klar til at tage kampen både med fodslæbende EU-lande og verden omkring os! En stemme på mig og Venstre ved EP-valget på søndag er en stemme på at sikre et EU i front i den grønne omstilling.


© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Lægens bord
- Mere trafikpolemik
- Magtens tredeling stinker i det åbne land
- Mere støtte til lokalaviser er nødvendig
- DF-virkelighedsforvanskning? Døm selv…
- Udligningsreform med mangler
- Socialdemokratisk trafikpolemik eller DF-virkelighedsforvanskning?
- Den økonomiske situation i Faxe Kommune
- Socialdemokratisk trafikpolemik
- Øgede udgifter på skoleområdet
- Økonomi og frugtsalat
- Dårlig økonomi i Faxe Kommune
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst