Glæd dig - nu er der snart Kulsvierfestival

Tirsdag 28. maj 2019 kl. 10:33

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Glæd dig - nu er der snart Kulsvierfestival
Glæd dig - nu er der snart Kulsvierfestival
Kulsvierlaugets sekretær Heino Hansen og oldermand Steen Jul Larsen inspicerer stenovnen
Eskilstrup Kulsvierlaug inviterer igen i år til Kulsvierfestival, så reserver lørdag den 8. og søndag den 9. juni til en god oplevelse.

Kulsvierfestivalen afholdes på kulsvierlaugets fantastisk smukke plads bag ved Møllegårdens Dyretilbehør på Eskilstrupvej 27 ved Kongsted.

Her kan du se den store mile, hvor der svires kul, hvilket på nudansk vil sige, at man laver grillkul, men som man har gjort i århundrede. Du kan også se den lille mile hvor der laves tjære, som tidligere blev brugt til f.eks. vedligeholdelse af træværk på huse og både.

På pladsen kan man møde foreningens medlemmer, der i dagens anledning vil være iklædt deres flotte historiske dragter - og de fortæller beredvilligt om livet som kulsvier.

I lighed med tidligere år, er der mange stande hvor man kan se håndværkere i aktion og købe deres produkter, men til forskel for mange markeder, er det kun håndværkere der holder de gamle traditioner i hævd, man møder på Kulsvierfestivalen. Her er der nemlig ikke tale om „tingeltangel”...

Masser af musik
Takket være tilskud fra Faxe Kommunes kulturpulje, er der masser af musik på Kulsvierfestivalen.

Du kan opleve De Dysted Spillefolk, Ramsø Spillemandslaug, Chanda & Boomerang, Fairplay Gospel & Soul, Inver, der spiller keltisk musik og Froms Kapel, der leverer moderne spillemandsmusik.

Samtidig med at man kan få en snak med kulsvierne, se milerne, håndværkerne, lytte til god musik og nyde den fantastisk smukke plads - kan man købe mad og drikkevarer.

Og når det handler om mad, så kan de specielle kulsvierpandekager anbefales. Det er pandekager med bacon og tyttebær. Men pas på, de er temmelig vanedannende.

Årets nyheder
Kulsvierlaugets aktivitetshus står nu helt færdigt. En smuk halvåben træbygning med et særdeles flot stengulv. En bygning der er opført efter gamle håndværksmæssige traditioner.

Der er også blevet lavet et dansegulv foran den store scene, og det er nok noget folkedanserne, som man også kan opleve på Kulsvierfestivalen, vil sætte pris på.

Hvis man har lyst til at se hvordan en mile bygges op, så er man velkommen til at lægge vejen forbi festivalpladsen lørdag den 1. juni fra kl. 9 til cirka 14.

Du kan læse mere om Eskilstrup Kulsvierlaug på deres hjemmeside: kulsvier.dk

Af Torkild Svane Kraft


Eskilstrup Kulsvierlaugs sekretær Heino Hansen og oldermand Steen Jul Larsen i aktivitetshuset

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Underholdning ved Mesterbageren er aflyst
- Æblehaven genåbner nogle aktiviteter
- Kirkehilsen er udskudt
- Alvorlig ulykke på Køgevej ved Faxe
- Faxe Musikskole - faglighed, udvikling, fællesskab
- 55-årig sigtet for hærværk
- Åbne Atelierdøre gennemføres også i år
- Nu kan alle komme ud at ro - nye kurser for kajak og robåd
- Pokaler uddelt i Terslev
- Nu er Sofia boghandler
- Så skal der handles - masser af tilbud i Haslev
- Nu er Rasmus udlært
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst