Tanja Larsson, Naser Khader og Finn L & Davidsen

Mandag 20. maj 2019 kl. 13:35

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Tanja Larsson, Naser Khader og Finn L & Davidsen
Tanja Larsson, Naser Khader og Lasse Houengaard

I sidste uge besøgte Folketingskandidat Tanja Larsson, Socialdemokratiet og folketingsmedlem Naser Khader Finn L- & Davidsen i Haslev.

Hovedtemaet under besøget var CSR (Corporate Social Responsibility) - altså virksomheders sociale ansvar.

Ejer af FLD, Lasse Houengaard fortæller, at CSR er et fokusområde helt tilbage fra gammel tid i den mere end 80 år gamle håndværksvirksomhed:

- FLD har altid været socialt forankret. CSR er nærmest bundet ind i virksomheden. Det er fedt at være med til at gøre en forskel og se, hvordan vi kan være med til at løfte vores personale.

- Det begyndte med, at vi på et tidspunkt søgte lærlinge og fik kontakt med en indsat. Da vi så kom lidt videre i processen, fortalte han, at han havde „problemer med udgangen”, fortalte Anders Spiegelhauer, sektionschef i FLD, og han fortsætter:

- Jeg var til en snak med ham i Jyderup statsfængsel, og vi fik sat en aftale op, efter han kom ud. Han har siden været vores bedste lærling. Man er dog altid meget påpasselige med, hvem man vælger at indgå en aftale med. Vi forholder os altid til deres baggrund, og hvad de er indsat for.

Nogen af dem er dybt ramt af gæld til det offentlige eller andre.

- Kan der være nogen mulighed for f.eks. gældssanering, hvis de gør en ekstra indsats, spurgte Anders Spiegelhauer.

Denne problemstilling kunne både Tanja Larsson og Naser Khader også godt se. De er enige om, at det er vigtigt at tage stilling til gælden og prøve at finde en balance mellem, hvad man kan gøre for at hjælpe den kriminelle, og hvad den kriminelle selv må løse på egen hånd.


Flygtninges arbejdsvillighed fejler ikke noget...

Et stort emne i dansk politik er altid spørgsmålet om integration og hvordan denne kan fremmes. Det var også på dagsordenen hos Naser Khader under besøget hos FLD. Han ville vide, hvad virksomheden gør for dels at konvertere udlændinge til gode lærlinge, men samtidig også at fastholde dem bagefter.

Tillidsmand hos FLD, Kim Isaksen, fortalte at den største udfordring faktisk ligger i det danske sprog. Arbejdsglæden og villigheden fejler ikke noget, men de udenlandske medarbejdere har tendens til at fravælge sprogskolen, fordi de ikke ønsker at forsømme arbejdspladsen.

Tanja Larsson gav Kim ret i, at der her foreligger et problem:

- Der er jo fokus på integrationen, men desværre et problem med fraværet i skolen. De føler naturligt en større tilknytning til arbejdsmarkedet, for her kan de gøre nytte. Derimod føler de, at de forsømmer arbejdspladsen, hvis og når de går i skole, og det er et problem.

Hos FLD ønsker man, at der kommer større fokus på området og en offentlig accept af, at man som udlændinge også bruger tid på sin skole, for ellers går udviklingen af den ansatte i stå. Tanja Larsson forsikrede dog Lasse Houengaard om, at der allerede er fokus på det i Faxe kommune og roser FLD for at tage et så stort og aktivt ansvar på området.

Lasse Houengaard roste Faxe kommune for et godt samarbejde, når virksomheden har henvendt sig på området:

- Vi har gode erfaringer med at samarbejde med Faxe kommune. Men det er også vigtigt, at der ikke går bureaukrati i den. Sådan noget kan ikke planlægges, for det er ikke et samlebånd, man bliver ansat ved.

Både Tanja Larsson og Naser Khader forsikrede Lasse Houengaard og resten af FLD teamet om, at denne problemstilling vil blive taget med ind på Christiansborg, for det er en overset udfordring.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Biografen Kanten åbner lørdag
- Gitte Olsen har jubilæum: 25 rigtige gode frisørår
- Har du hestene til det omrejsende cirkus?
- Hurtigere internet i Dalby og udsat generalforsamling
- To varetægtsfængslet efter biltyveri
- Udvalg i arbejdstøjet: Verdensmålene helt lokalt
- Jeg cykler der op, og så skal min mor på cykeltur
- Nye trænere i Haslev Tennisklub - en mand og en maskine
- Energipsykologi Danmark er flyttet til Haslev
- To mænd anholdt efter biltyveri
- Karise Spejderne klar igen efter Corona-pause
- Svalebækgård Landbørnehave har oprettet en førskole
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst