Ildsjæle - denne gang i Kunstklubben Faxe

Tirsdag 21. maj 2019 kl. 10:22

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Ildsjæle - denne gang i Kunstklubben Faxe
Glaskunstner Torben Jørgensen i fuld gang med at vise og fortælle

Ildsjæle - denne gang i Kunstklubben Faxe
Kunstklubben på besøg i Borup Skulpturpark
Ildsjæle: Åndelig føde til søgende sjæle. Dette behov har Kunstklubben Faxe lagt sig i selen for at tilbyde gennem alverdens arrangementer og oplevelsesture primært i lokalområdet omkring Faxe.

Formand og ildsjæl Gudrun Møller fortæller livligt om de mange tiltag, foreningen sætter i gang. Fokus er i høj grad på billedkunst og anden kunst. Man arrangerer udflugter til museum- atelier og værkstedsbesøg.

Fotoudstilling på Faxe Bibliotek
Også foredrag arrangeres. På den nyligt afholdte generalforsamling fortalte konservatoruddannede Cæcilie Vieth Vad om de overvejelser og teknikker, der altid er, når et ældre værk skal restaureres. Hvordan man lag for lag dykker ned i materialet, og hvordan man arbejder med hensyn til den kunstner, der oprindelig har skabt værket.

I øjeblikket har kunstforeningen i samarbejde med Infinity Photo en fotoudstilling i Rollosalen på Faxe Bibliotek. Her beskrives nøgtern realisme, alsidige kompositioner og fantasifulde abstraktioner gennem en udtalt fotoæstetik.

Kunst på kirkegården
Torsdag d. 27. juni kl. 14.00 går turen til Herlufsholm kirkegård, hvor der er rundvisning på en ret speciel kunstudstilling, hvor en række kunstnere vil fortælle om deres meget forskellige værker,- opstillet på kirkegården. Der er arbejdet med keramik, drejet træl, glas, gips, pileflet, bronze, stål etc.

En anden tur der er i støbeskeen, er en udflugt til Bo Karberg i Gørslev, hvor han vil fortælle om sine store spektakulære skulpturelle værker som f.eks. “Urklang “Musikinstrument Boesdal Kalkbrud 2018” eller ”Lysfald”, lys over Lolland fra 2017.

Til august har man fået lov at besøge Gisselfeld, og så er der også lige en tur til Masnedøfortet, hvor stedets strategiske placering og store rolle gennem 1000 år beskrives.

Spændende nyhedsbrev
Gudrun fortæller, at ud over diverse arrangementer, hvor der i parentes bemærket er fri adgang for medlemmer af kunstklubben, produceres også et nyhedsbrev. Dette udkommer 8- 10 gange om året. Her informeres om de spændende kulturelle begivenheder, der afvikles inden for rimelig geografisk afstand.

Kunstforeningen har ca. 40 medlemmer, og arbejder hele tiden på at udvikle både arrangementer, men også en større medlemskreds. Er det dyrt at deltage? Nej, det årlige kontingent er beskedne 200 kroner pr. person. Man har fri adgang til alle aktiviteter. Skulle gæster eller andre udefrakommende have lyst til at være med, klares dette til halv pris af den gængse entrépris.

Hvert år på generalforsamlingen udloddes tre kunstværker. Det er i sagens natur ikke Rembrandt, der udloddes, men dog ting, der er fundet med omhu.

Som i mange andre foreninger, er formålet også at skabe netværk blandt ligesindede, så hvis læseren skulle være til kvalitetstid i kunstens verden, er Kunstklubben Faxe måske et meget godt bud på nye oplevelser.

Hjemmesiden er www.kunstklubbenfaxe.dk

Af Mik Hagenbo

© Copyright 2019 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Besøg keramikerens smukke have i Leestrup
- Åbne Atelierdøre nu på lørdag og søndag
- 15-årige Anne-Kathrine er Nordisk Mester
- Skovbogaard har skabt trygge rammer i 25 år
- Waldemarsbo Efterskole fejrer 40 års jubilæum
- Kulturlørdag på Kultunariet
- Kongsted Skytteforening igen til tops
- To spritbilister snuppet
- 17-årig havde lille klump hash
- Ny uddannelse åbnede i Faxe i torsdags
- Foreningernes Dag
- Frederik Riber fra Terslev skal igen til WorldSkills