Kom og prøv - på Havnens Dag 2019

Tirsdag 21. maj 2019 kl. 08:44

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Kom og prøv - på Havnens Dag 2019
Havnens Dag nu på lørdag

Kom og prøv - på Havnens Dag 2019
Prøv at dykke i sikre omgivelser
Faxe Ladeplads: Det har været en stor succes de foregående år, og mon ikke det også bliver det i år, når Faxe Ladeplads inviterer til Havnens Dag lørdag den 25. maj fra kl. 10 til 16.

Årets tema er „Kom og prøv” - og der bliver virkelig meget at se, høre om og prøve, fra det øjeblik formanden for Plan- og kulturudvalget, René Tuekær, har åbnet Havnens Dag kl. 10 og helt frem til kl. 16.

Havnekontoret har åbent hele dagen, og her kan man høre omudlejning af bådepladser, vinteropbevaring af både og meget mere. Roklubben Viking viser forskellige bådtyper og man kan prøve kajak og Edon-sculler, ligesom der er åbent i roklubbens klubhus der ligger ikke så langt fra havnen.

Fiskeklubbem „Det blå Blink” kan man møde i Strandjagtforeningens klubhus på havnen. Her viser de udstyr og teknik og giver instruktion grundlæggende kasteteknik. Strandjagtforeningen serverer røget hornfisk og demonstrerer Mopa-joller.

Du kan også besøge Lystfiskerforeningen Spinfluen og Pionerer i Vandløbspleje, der også har klubhus på havnen.

Fakse Ladeplads Sejlklub er naturligvis også klar til at fortælle om klubben, vise deres både og tilbyde en lille sejltur.

Faxe Kommunes naturvejleder Louise Villumsen fortæller om dyrelivet i havet, og opstiller akvarier og udlåner vandkikkerter.

Faxe Ladeplads Borger- og Erhvervsforening sørger for musikalsk underholdning på Lystbådehavnen og Minibyen opstiller en lille minigolfbane - og holder iøvrigt også åbent i deres værksted på Havnevej 11, så man kan se hvordan de smukke minihuse laves.

Lige som sidste år opstiller Faxe Sportsdykkerklub et stort bassin på havnekajen - og her kan alle prøve at dykke - og i deres klubhus viser de alt deres grej og film fra lokale dyk.

Restaurant Ko&Ko har gang i grillen fra kl. 11, og her tilbydes der mange spændende retter.

Sidst, men ikke mindst, kommer Faxe Brand & Redning med alt deres gear til søredning og ulykker - men som det jo er med „sådan nogle” kan man risikere, at de pludselig forsvinder med blå blink og udrykning...

Alle aktiviteter er gratis, hvis man lige ser bort fra maden hos Ko&Ko.

Af Torkild Svane Kraft


Faxe Brand & Redning kommer med alt deres grej til søredning

© Copyright 2019 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Besøg keramikerens smukke have i Leestrup
- Åbne Atelierdøre nu på lørdag og søndag
- 15-årige Anne-Kathrine er Nordisk Mester
- Skovbogaard har skabt trygge rammer i 25 år
- Waldemarsbo Efterskole fejrer 40 års jubilæum
- Kulturlørdag på Kultunariet
- Kongsted Skytteforening igen til tops
- To spritbilister snuppet
- 17-årig havde lille klump hash
- Ny uddannelse åbnede i Faxe i torsdags
- Foreningernes Dag
- Frederik Riber fra Terslev skal igen til WorldSkills
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst