Nyt læringskoncept på VUC i Faxe

Tirsdag 21. maj 2019 kl. 08:55

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Nyt læringskoncept på VUC i Faxe
VUC Åben - et nyt tilbud

Nyt læringskoncept på VUC i Faxe
René Bugge Bertramsen
VUC Faxe: Nyt læringskoncept på VUC Storstrøm sætter fokus på den enkelte.

VUC Åben bliver fra den 14. august 2019 en realitet på VUC Storstrøms afdeling i Faxe. Formålet er, at skabe en endnu bedre ramme for kursisters uddannelse og tilfredshed på den almene voksenuddannelse (AVU).

VUC Åben sætter fokus på den enkelte kursists faglige ambitioner og personlige mål. Der er løbende optag, så kursister kan også starte efter den 14. august 2019.

Læringskonceptet bliver rammen for et trygt, nært og rummeligt læringsmiljø. Individuelle tilrettelagte undervisningsforløb er en del af læringsfællesskabet, der kombineret med traditionel holdundervisning, har fokus på praksisnære opgaver, selvstudie og fagligt samarbejde i studiegrupper.

Der vil blive arbejdet med to-lærer-ordning, hvilket betyder, at kursisten får mere 1:1 tid sammen med en lærer. Det skal sikre den rette faglige støtte og sparring.


Nærværende og interessant

- Med VUC Åben tilbyder vi den enkelte kursist en individuel studieplan, hvor VUC stiller flere lærere til rådighed, som skal sikre den rette faglige støtte og sparring tilpasset den enkeltes behov.

- Kursister får mulighed for at lære i eget tempo, være aktiv medproducent i egen udvikling, og via dialog med en lærer finde sin vej videre i uddannelse eller job, forklarer René Bugge Bertramsen, der er uddannelseschef på VUC Storstrøm i Faxe og Vordingborg. Han fortsætter:

- Vores forventninger til konceptet er, at uddannelsen bliver så nærværende og interessant, at vi får højere kursistfremmøde, større aktivitet i undervisningen og i studiegrupperne - dermed en højere gennemførelse.

I VUC Åben er der undervisning hver dag fra kl 8.00 - 13.25.

De fem AVU-kernefag der udbydes i VUC Åben er: dansk, engelsk, matematik, naturvidenskab og samfundsfag fra Basis-D-niveau. Det svarer til 9. og 10. klasse, i et voksent uddannelsesmiljø.

Der vil også være mulighed for at vælge andre fag, som eksempelvis historie, billedkunst eller idræt.

Hvis du ønsker at vide mere om dine muligheder på VUC Storstrøm, er du velkommen til at kontakte en studievejleder. Link: www.vucstor.dk/tid

© Copyright 2019 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Besøg keramikerens smukke have i Leestrup
- Åbne Atelierdøre nu på lørdag og søndag
- 15-årige Anne-Kathrine er Nordisk Mester
- Skovbogaard har skabt trygge rammer i 25 år
- Waldemarsbo Efterskole fejrer 40 års jubilæum
- Kulturlørdag på Kultunariet
- Kongsted Skytteforening igen til tops
- To spritbilister snuppet
- 17-årig havde lille klump hash
- Ny uddannelse åbnede i Faxe i torsdags
- Foreningernes Dag
- Frederik Riber fra Terslev skal igen til WorldSkills
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst