DM og NM: Kørerne kunne nyde vores smukke natur

Onsdag 8. maj 2019 kl. 11:01

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

DM og NM: Kørerne kunne nyde vores smukke natur
For første gang i 30 år gik løbet gennem Faxe kalkbrud

DM og NM: Kørerne kunne nyde vores smukke natur
Tomi Viitala og Jahu Heikkila vandt NM-afdelingen. Mellem dem ses Vagn Olsen og til højre Erik Molnit
Bilorienteringsløb: Stevns Motorklub og Motorklubben Borup og Omegn afviklede i lørdags anden afdeling af Danmarksmesterskabet og Nordisk Mesterskab, i bilorienteringsløb omkring Faxe og Faxe Ladeplads.

Og når man tænker på kombinationen bil og løb, tænker man ofte på løb hvor køreren har speederen i bund, og kommer hvinende rundt i alle sving. Men sådan er det ikke, når det er bilorienteringsløb.

Her gælder det ikke om at køre hurtigst. Det handler om at komme rundt til forskellige poster, så tæt på den fastlagte tid som muligt.

- Vi havde dommere med fra Danmark, Sverige og Finland, og de påpegede i dommerrapporten, at det var en god varieret rute med masser af natur, og at hastigheden var sat så lav, at man virkelig kunne nyde naturen, siger Erik Molnit, der sammen med Vagn Olsen, havde tilrettelagt mesterskabsløbet.

En del af ruten gik endda gennem Faxe Kalkbrud, så her må man da sige at kørerne fik en oplevelse ud over det sædvanlige. Det er nemlig 30 år siden, man sidst fik lov til at køre i kalkbruddet.

- Folk var glade og tilfredse, og de kom hen og gav hånd og takkede for et godt løb. Vi er glade for, at det gik så godt, og det er fedt, at folk, der er kommet hele vejen fra Sverige eller Finland synes, at de har fået nogle gode oplevelser, siger Erik Molnit.

Resultaterne
NEZ - Nordisk Mesterskab: Nr. 1 Danmark blev Harald og Jan Søndergård fra Ikast. Nr 1. Finland blev Tomi Viitala og Jahu Heikkila.

Nr. 1 i klasse M blev Poul Erik Nielsen og Henrik Jørgensen fra Frederikssund. Nr. 1 klasse A blev Niels Oluf Jessen og Åge Keesele Kirketerp fra Vejen og Videbæk.
Nr. 1 klasse B blev Lennart Dacke og Krister Karlson fra Sverige. Nr. 1 klasse C blev Bjarne Dahl og Michael Kristensen fra Mørkøv og Tølløse, og nr. 1 klasse D blev Jørgen Lander og Hans Kurt Hansen fra Holbæk og Hvalsø.


© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Underholdning ved Mesterbageren er aflyst
- Æblehaven genåbner nogle aktiviteter
- Kirkehilsen er udskudt
- Alvorlig ulykke på Køgevej ved Faxe
- Faxe Musikskole - faglighed, udvikling, fællesskab
- 55-årig sigtet for hærværk
- Åbne Atelierdøre gennemføres også i år
- Nu kan alle komme ud at ro - nye kurser for kajak og robåd
- Pokaler uddelt i Terslev
- Nu er Sofia boghandler
- Så skal der handles - masser af tilbud i Haslev
- Nu er Rasmus udlært
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst