Druestrup Friskole med kurs mod Helsingør

Tirsdag 14. maj 2019 kl. 08:14

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Druestrup Friskole med kurs mod Helsingør
Druestrup Friskole med kurs mod Helsingør
På Druestrup Friskole er der en fast tradition for at alle elever og ansatte tager på en fællesudflugt til et sted i landet, når foråret er der.

Det sker hvert andet år, nemlig i de år hvor hele skolen ikke flytter til Sejerborg i Odsherred for at være sammen på lejrskole - opleve og lære sammen i tre hele dage.

Skolen vægter fællesskabet højt både i det daglige og overordnet, og sådanne fællesoplevelser og samvær med både klassekammerater og elever fra andre klassetrin prioriteres derfor højt.

Her for nylig var kursen således sat til Helsingør med Museet for søfart som hovedattraktion. I dagene op til havde eleverne hørt fortællinger om Bjarke Ingels arkitektur og idé bag museets udformning, som jo er placeret under jorden rundt om den gamle tørdok.

Eleverne var blevet fodret med beretninger om fyrskibet, Gedser, der nu er kommet tilbage til Helsingør og i sig selv er lastet med flere spændende historier.
Slavehandel

Derudover havde eleverne hørt om trekantshandlen og slavehandelen, som Danmark tog aktiv del i, samt om Øresundstolden og Kronborg. Begge dele omstændigheder der fik stor betydning for landets økonomi, kongen og det Danmark vi i dag kender.

Med det i køjesækken ankom de knap 200 elever til Helsingør, hvor de fik en stor oplevelse gennem et fastlagt program, der blandt andet bød på rollespillet „Stik til søs”, Handelsspillet „Te-selskabet”, „Drømmeskibet”, en podwalk „Det har jeg aldrig fortalt til nogen” og et besøg på føromtalte fyrskib.

Museet havde ikke tidligere haft besøg af en hel skole på én gang, og var nok en anelse spændte på, om bølgerne ville gå for højt!

Den tanke fik dog ikke vind i sejlene, for eleverne var i den grad optaget af det spændende sted og var spørgelystne og gode til at hjælpe hinanden. Sådan en dag lærer man også elever fra andre klasser bedre at kende, da de var delt ind i hold på tværs af klasserne.

Det blev således en sand fællesoplevelse, og mon ikke de på Søfartsmuseet får et stigende ryk­ind af besøgende herfra de næste uger, for børnene melder klart skib til atter at sætte sejl mod Helsingør, men nu med forældrene ved roret!

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Underholdning ved Mesterbageren er aflyst
- Æblehaven genåbner nogle aktiviteter
- Kirkehilsen er udskudt
- Alvorlig ulykke på Køgevej ved Faxe
- Faxe Musikskole - faglighed, udvikling, fællesskab
- 55-årig sigtet for hærværk
- Åbne Atelierdøre gennemføres også i år
- Nu kan alle komme ud at ro - nye kurser for kajak og robåd
- Pokaler uddelt i Terslev
- Nu er Sofia boghandler
- Så skal der handles - masser af tilbud i Haslev
- Nu er Rasmus udlært
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst