Ildsjæle: Forest Wizards - spiller en rolle...

Tirsdag 14. maj 2019 kl. 08:59

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Ildsjæle: Forest Wizards  - spiller en rolle...
Ildsjæle: Forest Wizards  - spiller en rolle...
Ildsjæle: I skoven skulle være gilde - bag Sclerosehospitalet i Haslev er det Forest Wizards, der bruger skoven.

Her dyrkes rollespil for børn og barnlige sjæle. Det hele foregår i Middelalderen, og selvfølgelig er alle udklædt i middelalderdress med sværd og brynje, samt hvad der ellers hører til et rigtigt 1200-tals outfit for kække krigere, - og folk i almindelighed.

Det er en lidt fugtig lørdag morgen, da Haslev-Faxe Postens udsendte møder de eventyrlystne rollespillere fra Forest Wizards rollespilsforening.

Bestyrelsesmedlem og aktiv rollespiller Jacob Guldbrandsen fortæller, at foreningen blev stiftet af ildsjæle i 2007, og målgruppen er juniorer - altså børn der er startet i skolen. Gennem rollespil får de et univers, hvor fantasien og eventyrlysten kan udvikle sig. Det hele foregår hver anden lørdag - i lige uger - og man rollespiller i 5-6 timer!

Jacob fortæller, hvordan man i rollespillene kan udvikle sin egen person i den rolle, man nu har. Det giver en fantastisk frihed, at man er fri af dagligdagens trakasserier. At børnene glæder sig ses tydeligt, da de allerede er i gang med imaginære kampe med deres træsværd på parkeringspladsen, hvor omklædningen er i gang.

Ellers arbejder den enkelte rollespiller ud fra et karakterark, man selv er med til at udvikle, hvori rollen beskrives.

I skovens dybe og ikke så stille ro

Forest Wizards får aktivitetstilskud fra Faxe Kommune, og har så også et samarbejde, hvor de kan inddrage de lidt vildere børn i rollespillene. De får dermed lov at brænde alt krudtet af i skovens dybe og ikke så stille ro!

Som det sig hør og bør, er det kvinderne der står for madlavning over bål. Alt laves fra bunden, men menuen er dog tilpasset moderne tiders smagsløg. Selvfølgelig er der også brød og frugt til de lange dage med rollespil.

Ud over mad er der også tænkt på den søde tand, hvor man så må håbe at rollen man spiller, ikke er en tandløs gubbe! Man kan tjene „rollepilspenge”, hvis man medbringer hjemmebagt kage. Faktisk kan man godt udvikle sin rolle til at blive en velhavende person.

For Jacob er det især dejligt at se, hvordan børnene udvikler empati for de øvrige i samfundet, efterhånden som rollespillene udvikler sig.

En gang om året fyres der et 23 timers rollespil af. Det er så med overnatning. Universet der spilles i kaldes Eloria. Det er beliggende i Tågeriget Hessellund. Det hele foregår i 1219 og byen, der er udgangspunkt, hedder Nældely.

Forest Wizards tager også på udflugt. Næste arrangement er allerede den 8. juni hvor turen går til Københavns Middelaldermarked. Her skal der bl.a. fægtes, - men også kigges på andre ridderturneringer og i det hele taget suge viden om Middelalderen.

Skulle man være interesseret i at se mere om, hvad det hele går ud på, er man mere end velkommen i skoven bag Sclerosehospitalet. Dog må man kun observere, rollespillerne kan blive i sin fantasiverden. Vil man mere end det, kan man få lov at gæsteoptræde. Det koster 70 kr., men så får man også lov at låne udstyr etc.

Vil man være med for alvor, koster det beskedne 350 kr. pr år. Man spiller faktisk hele året, -og det er ingen hindring, hvis vejrguderne er lidt imod. Det var de også for 800 år siden!

Af Mik Hagenbo

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Underholdning ved Mesterbageren er aflyst
- Æblehaven genåbner nogle aktiviteter
- Kirkehilsen er udskudt
- Alvorlig ulykke på Køgevej ved Faxe
- Faxe Musikskole - faglighed, udvikling, fællesskab
- 55-årig sigtet for hærværk
- Åbne Atelierdøre gennemføres også i år
- Nu kan alle komme ud at ro - nye kurser for kajak og robåd
- Pokaler uddelt i Terslev
- Nu er Sofia boghandler
- Så skal der handles - masser af tilbud i Haslev
- Nu er Rasmus udlært
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst