Molboerne flytter ind

Tirsdag 30. april 2019 kl. 14:49

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Molboerne flytter ind
Indlæg af:
Niels Østrup Olsen,
Søvej 2,
Faxe Ladeplads.


Der var engang nogle molboer, som gravede en brønd. Da de var færdige kløede de sig i nakken og spurgte hinanden: hvad skal vi dog gøre med den enorme dynge jord, som vi har gravet op. Én af dem fik en lys ide: Lad os grave et hul, hvori vi kan smide det.

Nogenlunde sådan oplever jeg historien om de nye skraldespande, som antageligt udgør et stort offer på den hellige forurenings alter. Mine gamle bøtter havde sagtens holdt mindst 10 eller tyve år endnu.

Nu køres de bort og bliver under store eller små omkostninger i form af penge og energifråds granuleret og anvendt til genbrug. På sin vis er den hellige forureningsgrav altså velbevaret.

Nu smider jeg glas, hård plast og metal i den samme gryde, men jeg kan ikke forestille mig, at tre så forskelligartede materialer kan genbruges under eet. Sker der en yderligere sortering på genbrugspladsen, som det så fint hedder?

Dejligt at jeg må smide afskårne blomster og planter i madresteaffaldet. Har lige hældt ugens afskårne mælkebøtter i spanden. Gid, der var mere plads, thi jeg afskærer mange blomster og planter, ja gid vi dog havde fået en storskralds- og haveaffaldsordning frem for dette pip i skraldebøttelåget.

Og nu er jeg i tvivl, thi jeg har lige brugt en halv køkkenrulle til min næse, der løber om kap med mine tanker. Altså nu ligner køkkenrullen mine kaffefiltre, vådt slasket, gennemblødt af organisk, biologisk materiale af unævnelig art, men hører det stadig til under papir eller bør det mon ryge ned til mælkebøtterne.

Jeg ved ikke, hvad det er for nogle molboer, der har udtænkt dette vanvid og I gør nok klogt i at holde lav profil frem til næste valg, thi dette tiltag er blevet et kærkomment samtaleemne mellem os almindelige stemmekøer, når vi mødes på stranden eller i Brugsens kassekø, så jo, intet er så skidt, at det ikke også er godt for noget.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Faxe Musikskole - faglighed, udvikling, fællesskab
- 55-årig sigtet for hærværk
- Åbne Atelierdøre gennemføres også i år
- Nu kan alle komme ud at ro - nye kurser for kajak og robåd
- Pokaler uddelt i Terslev
- Nu er Sofia boghandler
- Så skal der handles - masser af tilbud i Haslev
- Nu er Rasmus udlært
- Verdens Gang: Rend mig i traditionerne...
- Faxe Kommunes Arkiver genåbner
- Ydelseskontoret (sygedagpenge) holder lukket
- Mesterbageren sætter gang i Haslev på fredag
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst