Vær med til at gøre Karise til en renere by

Tirsdag 7. maj 2019 kl. 09:13

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Vær med til at gøre Karise til en renere by
Vær med til at gøre Karise til en renere by
Det er næsten som om Vølven, alias Ingeborg Fangel Mo, siger: Kan du så komme ud at samle affald. Om hun siger det, kan du høre i forestillingen...
Ren by Karise: Så er det igen tid for at gøre en indsats for at Karise bliver en renere by.

Ren by karise ligger altid den sidste lørdag inden St. Bededag, da byen så er fin til konfirmation, flagallé og sommerens komme.

Med andre ord så er det lørdag den 11. maj fra kl. 10 til 13 det foregår - og det er ikke kun rengøring det handler om. Der foregår mange ting denne dag - dog allesammen noget der har med affald at gøre.

Man mødes ved Spejderhuset på karl af Rises Vej 12, hvorefter rengøringsruter fordeles. Vil man have godt med fart på affaldsindsamlingen - altså mere end i gåtempo - så har Johnny Dahl, også i år, lavet cykle- og løberuter.

Når klokken bliver 12.15 er der frokost til alle, og den er sponsoreret af Superbrugsen i Karise, Karise Bageri og Fakta, mens det er Faxe Kommune der sørger for sække til affaldet.

Samtidig med affaldsindsamlingen er der loppemarked i Folkekirkens Nødhjælps gård. Det er fra kl. 10 til 15.

I Permatopia er der et arrangement hvor man kan lave kunst af skrald. Det er kl. 13 og kl. 16 er der teaterforestilling på Kulturhuset Leopold. Her kan man opleve Vølvens dom. Det er et teaterstykke som opføres af Teatret Saum, der ledes af Ingeborg Fangel Mo, der bor i Permatopia.

Det er Karise Dialogforum der står for hele arrangementet. Dialogforum består af personer fra menighedsrådet, Karise idræts Klub, Familie og Samfund, Visekælderen, Karise Højskole, Forsvarsbrødrene, Spejderne, Permatopia, Solhavecenterets Venner, Karise Børnehus Håndværker- og Borgerforeningen, Grundejerforeningen Præstebjerg, og byens tre byrådsmedlemmer Eli Jacobi Nielsen, Marianne Ørgaard og Henrik Friis.

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Underholdning ved Mesterbageren er aflyst
- Æblehaven genåbner nogle aktiviteter
- Kirkehilsen er udskudt
- Alvorlig ulykke på Køgevej ved Faxe
- Faxe Musikskole - faglighed, udvikling, fællesskab
- 55-årig sigtet for hærværk
- Åbne Atelierdøre gennemføres også i år
- Nu kan alle komme ud at ro - nye kurser for kajak og robåd
- Pokaler uddelt i Terslev
- Nu er Sofia boghandler
- Så skal der handles - masser af tilbud i Haslev
- Nu er Rasmus udlært
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst