Ildsjæle - man skal svømme før man kan ro

Tirsdag 30. april 2019 kl. 08:22

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Ildsjæle - man skal svømme før man kan ro
Ildsjælen Ivar

Ildsjæle - man skal svømme før man kan ro
Ildsjæle: Man skal krybe før man kan gå, - og på samme måde skal man kunne svømme, før man kommer ud at ro i Roklubben Viking i Faxe Ladeplads.

Dette er baggrunden for at roklubben Viking i sin tid startede en svømmeafdeling. I dag stortrives svømmeafdelingen under ledelse af ildsjælen Ivar Pedersen.

Det er ikke kun roere, men også mange andre i alle aldre, der hopper i bassinet i Faxe Svømmehal. De yngste er kun 2 år - de ældste omkring 70. Man må formode at de ældste har passeret plaske stadiet - men ellers er det netop, hvad holdene for de yngste kaldes - plaskehold.

Ivar fortæller om de mange forskellige hold, der er aktiviteter for. Selvfølgelig er der „forældre med børn hold”. Er man til Latinamerikansk musik og dans skulle man måske tilmelde sig Aqua Mix, som er en fest i vandet. Man kan også bare komme og svømme i fred og ro. Dog er tilbuddet om instruktion altid tilstede.

Svømmeklubben har ca. 235 medlemmer, og for at få det hele til at virke er der ca. 15 instruktører på forskelligt niveau. De yngste instruktører er kun 13 år. De bliver så sendt på forskellige kurser, for at få baggrunden i orden.

Der er altså en del undervisning med i pakken også. Ikke mærkeligt, da Ivar selv er tidligere folkeskolelærer med speciale i idræt. Siden svømmehallen blev indviet i 1978, har Ivar også undervist i svømning her. Så han har faktisk opholdt sig kontinuerligt på matriklen i godt 40 år!

Det er dog først de sidste 7 år, at Ivar har haft ansvar for svømmeafdelingen under Roklubben Viking. Konen er roer, og da der manglede en til at tage sig af svømmedelen, var det oplagt at Ivar gjorde dette.


Konkurrence er slet ikke et tema
Det kan godt være at svømmeforbundet har entreret med grænseoverskridende trænere, udstyret med badevægt og sort notesbog. De grædende atleter på TV skulle måske tage en tur til Faxe. I hvert fald fejler humøret ikke noget hos 12 årige Eva og Nikki, som begge har svømmet i godt 3 år, alene af den grund at det er sjovt. Ikke mærkeligt, når Ivar kun tilmelder DGI breddestævner, hvor alle deltagere får en medalje! Konkurrence er slet ikke et tema her.

Alligevel er det alvorligt nok, når roerne skal have et svømmetegn for at måtte hoppe i båden. Roere skal kunne svømme 300 meter, og kajakroere skal kunne svømme 600 meter - grønlændervendinger eller ej!

Og så er han også formand for Minibyen
Der svømmes om tirsdagen, hvilket jo levner mere fritid til en ildsjæl. Ivar har således også en lille „birolle” som formand for Faxe Ladeplads Miniby og Park.

Omkring 1920 var Faxe Ladeplads et hot feriemål for velbeslåede københavnere. Byen sprudlede, og minibyen fremstiller netop datidens Faxe Ladeplads i målestok 1:10. En spændende historie fortalt både med modelby og forskellige pædagogiske tiltag for historiefortælling helt tilbage fra byens begyndelse.

På værkstedet arbejder ca. 15 frivillige med at bygge huse til minibyen. Alle bygningsdelene til minihusene bliver lavet fra bunden - mursten, tagsten, vinduer, døre, bindingsværk, skifertag o.s.v.

Et nørdet arbejde, hvor Ivar godt kunne bruge lidt flere frivillige i det nye større værksted.

Svømmetræningen i Faxehallen skal til at starte, - og Ivar begynder at gøre klar.
Haslev-Faxe Postens udsendte kan tage derfra beriget med endnu en oplevelse af en lokal ildsjæl i Faxeområdet. Enere, der gør en forskel for andre folks børn m. fl.

Af Mik Hagenbo

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Faxe Musikskole - faglighed, udvikling, fællesskab
- 55-årig sigtet for hærværk
- Åbne Atelierdøre gennemføres også i år
- Nu kan alle komme ud at ro - nye kurser for kajak og robåd
- Pokaler uddelt i Terslev
- Nu er Sofia boghandler
- Så skal der handles - masser af tilbud i Haslev
- Nu er Rasmus udlært
- Verdens Gang: Rend mig i traditionerne...
- Faxe Kommunes Arkiver genåbner
- Ydelseskontoret (sygedagpenge) holder lukket
- Mesterbageren sætter gang i Haslev på fredag
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst