Faxe Ladeplads Miniby og Park åbner på lørdag

Tirsdag 30. april 2019 kl. 11:25

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Faxe Ladeplads Miniby og Park åbner på lørdag
Et kig ned ad Hovedgaden. Til højre Gefion

Faxe Ladeplads Miniby og Park åbner på lørdag
Ole Andreasen og Bjørn Spieker i gang med at rengøre minigolfbanen
Faxe Ladeplads: På lørdag den 4. maj kl. 11 åbner Minibyen og Parken i Faxe Ladeplads - så nu kan man igen se de flotte huse og hygge sig med minigolf eller nogle af de andre spil i parken.

De mange der har sin daglige gang i Minibyen, hele året igennem, arbejder lige nu på højtryk, så parken kan fremtræde flot og indbydende på åbningsdagen.

Vinteren er gået med at reparere nogle af de ældste huse i Minibyen. Flere af dem har 15 år på bagen, så murværk, tag og vinduer er blevet repareret. Selv om husene er i miniudgave, kræver de vedligeholdelse, ligesom deres storebrødre...

Nye huse er der også blevet til. Hovedgaden 46 mangler lige den sidste afpudsning, inden den kan komme på plads i parken. Det helt store arbejde ligger i øjeblikket på Boserup-bygningen der lå ved havneindsejlingen.

Bygningen er cirka tre meter lang, en meter bred og 1,6 meter høj. Kig ind på værkstedet for at se dette spændende arbejde.

Der arbejdes fortsat på havnens bolværk og inden længe kan man montere den østlige del af havnen. Det store arbejde med havnen vil tage det meste af året.
De næste huse der skal bygges er Hovedgaden 41 og 43 og udhuset til nr. 46. Tegningerne er lavet. De efterfølgende projekter bliver på Faxevej. Nr. 8 og 10 er allerede blevet tegnet.

I Minibyen har der i 6 år stået et gammelt kalktog og ventet på at nogen ville drage omsorg for dens udseende og velbefindende. Efter mange års søgen er det nu lykkedes.

Toget er flyttet ind hos „Hedeland Veteranbane” - så måske vil man på et tidspunkt kunne opleve det lille Schöne-lokomotiv køre på de smalsporede skinner i Hedeland ved Roskilde.

Tekst og foto: Torkild Svane Kraft


Ole Nordlander arbejder her som murer - i minformat

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Faxe Musikskole - faglighed, udvikling, fællesskab
- 55-årig sigtet for hærværk
- Åbne Atelierdøre gennemføres også i år
- Nu kan alle komme ud at ro - nye kurser for kajak og robåd
- Pokaler uddelt i Terslev
- Nu er Sofia boghandler
- Så skal der handles - masser af tilbud i Haslev
- Nu er Rasmus udlært
- Verdens Gang: Rend mig i traditionerne...
- Faxe Kommunes Arkiver genåbner
- Ydelseskontoret (sygedagpenge) holder lukket
- Mesterbageren sætter gang i Haslev på fredag
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst