Verdens Gang: Stram kurs med ytringsfriheden

Tirsdag 30. april 2019 kl. 09:44

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Verdens Gang: Stram kurs med ytringsfriheden
Verdens Gang: Stram kurs med ytringsfriheden
Aksel Wolter
VERDENS GANG leveres af Aksel Wolter


Advokat Rasmus Paludan ønsker et muslimfrit Danmark, og for at fremme sit synspunkt optræder han ofte med skænding og afbrændning af Koranen i områder, hvor der bor mange muslimer, som for eksempler på Nørrebro og Albertslund.

Hans optræden er stærkt provokerende, men da muslimerne desværre ikke har lært „at give ham den kolde skulder” eskalerer hans ankomst voldelig adfærd med kasten med brosten, fyrværkeri og ildspåsættelse. Volden er ikke gået ud over Rasmus Paludan selv, som politiet altid har bragt i sikkerhed, men mod politiet, og med ødelæggelse af uskyldige borgeres biler og ejendom til følge.

Politiet, der nyder stor tillid i den brede befolkning, bliver fejlagtigt betragtet som sympatisører med Rasmus Paludan synspunkter af områdets utilpassede unge muslimer, folk med bandetilknytning og tilkomne autonome, der fortsætter med hærværk i timevis, efter at Paludan er ude af syne.

Denne vold er klart uacceptabelt og disse bøller skal straffes og betale erstatning for deres ødelæggelser. Alle øvrige borgere, der bor i området, tager klart afstand for deres handlinger.

I sidste uge gik en gruppe kvindelige og mandlige muslimer, som opfatter sig som borgere i Danmark, i fredelig demonstration fra Blågårds Plads med deres koraner i hånden for at vise, at den var vigtig for dem, og de ikke havde det godt med, at deres religion og deres hellige bog blev nedgjort. Ville vi kristne ikke havde det på samme måde, hvis biblen blev behandlet på samme måde, som Rasmus Paludan behandler koranen?

Terrorhandlingerne 9/11 2001 i USA, Muhammed tegningerne og senest terrorangrebene på Sri Lanka har for alvor øget vores frygt for muslimske ekstremister, og har generelt gjort os skeptiske over Islam som religion. Derfor er vi tilbøjelige til at skære alle muslimer over en kam, og kræve „løsninger” som kan bruges i et diktatur, men ikke i et vestligt demokrati, som Danmark.

Grundlovens paragraf 79 sikrer borgernes forsamlingsfrihed. Strengt taget er én person, Rasmus Paludan, ikke en forsamling i Grundlovens forstand.

Paragraf 79 i Grundloven giver ligeledes politiet ret til at forbyde en forsamling i det offentlige rum, hvis forsamlingen konkret vurderes at medføre en „fare for den offentlige fred”.

I forhold til Grundloven laver Rasmus Paludan ingen lovbrud. Men er hans opførsel værdig? Når jeg ser Rasmus Paludan brænde en koran af, kommer jeg til at tænke på afbrænding af amerikanske og danske flag i Mellemøsten og Pakistan. Det er ikke billeder, jeg synes om.

Med stemmerne 74 for og 27 imod besluttede Folketinget fredag, den 2. juni 2017 at afskaffe den såkaldte blasfemiparagraf, paragraf 140, fra straffeloven. Dermed kan danske domstole ikke længere dømme personer for at krænke religioner. Socialdemokratiet stemte som eneste parti nej til afskaffelsen. I mere end 150 år havde blasfemibestemmelsen givet særlig beskyttelse til religioner imod hån og spot.

Afskaffelsen skal nok ses i lyset af blandt andet Muhammed tegningerne, men har altså åbnet op for Rasmus Paludans uintelligente provokationer. Utroligt at en voksen veluddannet mand kan opføre sig så tåbeligt. Han har frihed til at ytre sig ligesom alle andre i Danmark, men fører sig frem som en bølle, uværdigt og respektløst.

Det er fornuftigt, at politiet bruger deres muligheder for at begrænse hans „demonstrationer” og er på ingen måde en indskrænkning af hans ytringsfrihed. Han har masser af andre muligheder for at fremsætte sine synspunkter.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Faxe Musikskole - faglighed, udvikling, fællesskab
- 55-årig sigtet for hærværk
- Åbne Atelierdøre gennemføres også i år
- Nu kan alle komme ud at ro - nye kurser for kajak og robåd
- Pokaler uddelt i Terslev
- Nu er Sofia boghandler
- Så skal der handles - masser af tilbud i Haslev
- Nu er Rasmus udlært
- Verdens Gang: Rend mig i traditionerne...
- Faxe Kommunes Arkiver genåbner
- Ydelseskontoret (sygedagpenge) holder lukket
- Mesterbageren sætter gang i Haslev på fredag
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst