Natbus til Karise - en trist affære

Fredag 5. april 2019 kl. 09:02

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Natbus til Karise - en trist affære
Indlæg af:
Marianne Ørgaard,
Byrådsmedlem for Borgerlisten, 1. viceborgmester


Natbussen fra Køge til Karise, fredag og lørdag nat, endte desværre med det yderst triste udfald, nemlig at den stopper.

En historie der i den grad ærgrer mig;

• For det første fordi en årlig udgift på ca. 40.000 kr, i en kommunekasse er så minimalt et lille beløb.

• For det andet fordi sagens udfald udelukkende kan tilskrives manglende engagement fra Faxe kommune. Enhver handling har en konsekvens, og IKKE at handle er også en handling.

Beslutningen er truffet af byrådet i Stevns kommune. Det er derfor en endegyldig beslutning, som Faxe kommune ikke kan ændre på.

Min påstand om manglende engagement underbygges i, at Stevns kommune i oktober 2018 rettede henvendelse til Faxe kommune, vedr. interessen for at bevare natbussen til Karise. Sagen bliver efter min overbevisning kraftigt nedprioriteret. Faxe kommune lovede en tilbagemelding til Stevns kommune i slutningen af november 2018. I følge Dagbladet den 30/3-19, får Stevns kommune en melding i december 2018, hvori Faxe kommune takkede nej til en medfinansiering af Natbussen. Det kan i den grad undre mig, at den besked blev sendt - det skete nemlig uden nogen som helst form for politisk drøftelse, sagen havde på daværende tidspunkt end ikke været behandlet i et udvalg. Faxe kommunes nye svar med en accept af medfinansieringen blev først afsendt i slutningen af januar 2019, da sagen efter en kraftig medieomtale, endelig den 23/1-19 var blevet behandlet i TMU.

På dette tidspunkt er løbet tilsyneladende allerede kørt, idet Stevns kommune træffer en beslutning om, at de vil udvide ruten til Rødvig, dermed bliver der ikke plads til et stop i Karise.

Man kan med god grund påstå, at Faxe kommune sov i timen, og derfor udelukkende selv bærer ansvaret for natbussens nedlæggelse til Karise.
Hvor ansvaret skal placeres kan man altid diskutere, men ud fra medierne kan man fristes til at drage den konklusion, at sagen kun interesserede Borgerlisten og en enkel lokalpolitiker fra DF... Alle andre var larmende tavse.

© Copyright 2019 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Budgettet vidner om et byråd der vokser med opgaven
- Hul i hovedet...
- Haslevs 150 års stationsbyjubilæum
- Slut med fortidens lappeløsninger
- Forudsigelighed for plejefamilier
- Hvor er visionerne for Faxe Kommune?
- Mere trivsel og nærvær om fravær
- Verdens bedste velfærdssamfund - for nogen
- Svar til Mikkel Dam - om at være til for borgerne
- Stakkels arme mig...
- Giv borgerne reel indflydelse i Faxe Kommune
- Spørgsmål til Ole Vive