Har vi en borgmester i Faxe Kommune?

Fredag 5. april 2019 kl. 08:56

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Har vi en borgmester i Faxe Kommune?
Indlæg af:
Lena Antoft
Troelstrupvej 15 B
Haslev


Åbent læserbrev til Borgmester Ole Vive og samtlige byrådsmedlemmer i Faxe kommune:

Har vi en Borgmester i Faxe kommune? Er Borgmesteren eller Byrådsmedlemmerne i lommen på nogen?

Når jeg spørger på denne kontante måde, så er det ganske enkelt fordi, vi nu har været til grin længe nok på Troelstrupvej og i Søndergade med kommunens nye projekt fortov og cykelsti.

Kommunen har handlet totalt hen over hovedet på boerne i Søndergade og på Troelstrupvej. Det er almindeligt, at borgerne inddrages og høres, når noget ændres væsentligt. Det følte Faxe kommune sig først forpligtet til, den 20.12.2018. De indkaldte til møde den 08.01.2019 fra kl 17-18.30 og her fik vi at vide, at der ikke kunne afsættes mere tid, da kantinen var optaget efter 18.30.
Ydermere havde kommunen betinget sig, at der ikke måtte være presse til stede – HVORFOR MÅTTE PRESSEN IKKE VIDE NOGET?

Såfremt Sven Christiansen fra Søndergade ikke havde klaget til Planankenævnet, havde Faxe kommune med garanti heller ikke følt sig forpligtet til at holde et møde med os borgere. Mødet bar tydelig præg af, at det hele var vedtaget og at der ikke ville blive ændret på noget. Projektet skulle starte 14 dage efter mødet og klagen havde ikke opsættende virkning.

Efterfølgende fik kommunen tid til at kigge på sagen igen og svare Sven Christiansen, men det eneste der kom ud af det, var at du, Ole Vive, erkendte, at der var sket fejl og du lagde dig fladt ned.

Det er da meget fint, at du lægger dig fladt ned, men det hjælper jo ingen og det er slet ikke det, din opgave går ud på. Opgaven går ud på handling og det kunne du have gjort for længe siden og det er stadig ikke for sent.

Du står som Borgmester for Faxe kommune og er valgt af borgerne, så er det sandelig også din pligt at sætte sagen i bero, med det makværk af et fortov og cykelsti, som I har gang i og rette fejlene op, før end I fortsætter eller helt stopper projektet.

Er du, Ole Vive og resten af byrådet valgt for sjov eller fordi I havde lyst og ambitioner om at gøre en forskel til GAVN for borgerne i Faxe kommune?

Hele Byrådet kan stadig nå at vise ansvarlighed overfor beboerne i Søndergade! - og på Troelstrupvej forventer jeg, at projektet stopper, indtil alt er vendt i denne sag. I har allerede ødelagt rigeligt af indkørsler til private ejendomme på Troelstrupvej.

Og hvad med resten af Byrådsmedlemmerne – har I meldt jer ind i foreningen for døvstumme? Det er en skandale, det der foregår og alligevel så holder I mund.
Har I fået mundkurv på? Og i så fald af hvem?

Det er med projektet ikke muligt for beboerne i Søndergade og på Troelstrupvej at få gæster i bil fremover, da der bliver parkering forbudt på vejen. Cykelstien og fortovet må de heller ikke holde på, så forklar lige på en seriøs og saglig måde, hvor skal gæster i Søndergade og på Troelstrupvej holde? Der kan jo ikke bare anlægges parkeringspladser i haverne.

Når der nu ikke længere kan parkeres biler i Søndergade og på Troelstrupvej, så er der ikke længere nogen automatisk hastighedsregulering og derfor bør hastigheden sættes ned til 40 km/t og skilte sættes op.

Jeg udbeder mig svar fra hver enkelt af Jer og kom ikke med, at jeg skulle have kontaktet Jer i stedet for at gå til avisen, for I er blevet kontaktet så mange gange af Sven Christiansen, i Søndergade - uden at nogen af Jer har gidet at reagere, men I har måske fået at vide, at I ikke skulle sige noget!

Det er i orden at fejle, men at lade stå til og gøre ingenting - det er utilgiveligt.
Jeg forventer svar inden 14 dage.

© Copyright 2019 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Budgettet vidner om et byråd der vokser med opgaven
- Hul i hovedet...
- Haslevs 150 års stationsbyjubilæum
- Slut med fortidens lappeløsninger
- Forudsigelighed for plejefamilier
- Hvor er visionerne for Faxe Kommune?
- Mere trivsel og nærvær om fravær
- Verdens bedste velfærdssamfund - for nogen
- Svar til Mikkel Dam - om at være til for borgerne
- Stakkels arme mig...
- Giv borgerne reel indflydelse i Faxe Kommune
- Spørgsmål til Ole Vive
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst