VUC Faxe får bedre tilbud til kursisterne

Torsdag 11. april 2019 kl. 11:33

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

VUC Faxe får bedre tilbud til kursisterne
René Bugge Bertramsen (lyseblå bluse) sammen med kursister på VUC Faxe

Uddannelse: Der sker meget på uddannelsesområdet fra næste skoleårs begyndelse - og det skyldes ikke mindst indførelsen af FGU - Forberedende GrundUddannelse for unge under 25 år, der ikke er i gang med en faglig eller boglig uddannelse.


En af de nye FGU-skoler kommer til at ligge i Faxe, nærmere bestemt på Præstøvej 5 - hvor også VUC Faxe holder til.

Nogle har haft den opfattelse, at VUC i Faxe lukker, men det gør den bestemt ikke, siger uddannelseschef René Bugge Bertramsen. Ganske vist overgår det meste af AVU - Almen Voksen Uddannelse - til den nye FGU, men kun for elever under 25 år. Er man ældre er det fortsat i VUC-regi man vil blive undervist.

Og her bliver undervisningen meget bedre fra næste skoleår. Man kommer på hold hvortil der er knyttet 2-3 lærere, hvilket betyder en meget tættere kontakt mellem lærere og elever, hvilket i sidste ende, meget gerne skulle betyde at færre falder fra, og at karakterniveauet højnes betragteligt, fortæller René Bugge Bertramsen.

Samtidig indføres der AVU-pakker, som kaldes Liv og Læring, som er halvårlige forløb der giver studieaktive og personlige kompetencer, der ruster kursisten fagligt og socialt til videre uddannelse.

Der undervises i forskellige niveauer, alt efter hvad den enkelte har behov for - og magter. På højeste niveau slutter man med mundtlige og skriftlige prøver, der giver adgang til f.eks. HF og de erhvervsrettede uddannelser.

HF Start
Også på HF-området er der nyheder. Her indføres der HF Start, som er en uddannelse der tager tre år, mod den normale HF’s to år.

Her kombinerer man fag fra AVU og HF- således at man i begyndelsen både har AVU- og HF-fag for at ende udelukkende med HF-fag. Denne kombination gør det muligt for kursisten at dygtiggøre sig i f.eks. matematik , naturvidenskab eller engelse på AVU-niveau, inden det for alvor går løs på HF-niveau.

Almindelig HF
Den helt almindelige to-årige HF vil man fortsat kunne tage på VUC i Faxe, men fremover vil man kunne vælge mellem forskellige fagpakker, alt efter hvad man ønsker at gå videre med når HF-eksamen er i hus.

Fagpakkerne omfatter filosofi, naturvidenskab, samfund, sundhed og velfærd - og endelig laves der tre pakker der giver mulighed for at søge ind på professionsbacheloruddannelser, nemlig pædagog, socialrådgiver og sygeplejerske eller ergoterapeut.

Du kan læse mere på hjemmesiden vucstor.dk og hvis du vil se en helt ny film om VUC Faxe så klik ind her: youtu.be/tV64u0a3GGE

Tekst og foto: Torkild Svane Kraft

© Copyright 2019 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Europas historie - kommer det mig ved?
- Regn og kulde generede ikke Faxes friske børn
- Er det slut med at se fodbold på dit fjernsyn?
- En aften i duftens tegn
- Ny café i Faxe
- Plej parforholdet
- Kan fremtidige generationer brødføde sig selv?
- Søndags-matiné i Huset
- Hvor mænd mødes
- Samler på glade patienter
- Alle partier står bag Faxe Kommunes budget
- Kan Lise Lotte overleve en måned på Stillehavsø?
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst