Patrick Carkili går Danmark rundt mod ensomhed

Torsdag 4. april 2019 kl. 13:50

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Patrick Carkili går Danmark rundt mod ensomhed
Hele flokken der fulgtes med Patrick Carkili fra Haslev til Brøderup

Patrick Carkili går Danmark rundt mod ensomhed
Anders Ladekarl og Patrick Carkili
Folkebevægelsen mod Ensomhed: En femtedel af Danmarks befolkning føler sig ensomme. Derfor er Patrick Carkili lige nu på vandretur rundt i Danmark, for at sætte fokus på dette store samfundsproblem.

Han startede fra sit hjem på Østerbro i København den 1. april, og onsdag eftermiddag nåede han til Haslev, hvor Emmaus havde tilbudt ham overnatning og mad.

Når vi skriver at han nåede til Haslev, så er det ikke helt rigtigt. Jo, Patrick kom til Haslev, men rettelig skulle det lyde at „de” nåede til Haslev - for det er nemlig sådan, at han kun går, hvis der er nogen at følges med. Ligesom hvis man skal ud af ensomheden - så kan man jo ikke være alene.

Indtil nu har der været nogle at følges med hele tiden, og i Haslev stod der da også en stor flok mennesker klar til at gå næste etape sammen med Patrick.

Generalsekretæren for Røde Kors gik med fra Haslev
En af dem der stod klar var Anders Ladekarl, der er generalsekretær for Røde Kors. Han havde valgt at gå med fra Haslev, fordi han finder det vigtigt, at der kommer opmærksomhed på det at være ensom.

- I Røde Kors arbejder vi for at regeringen laver en ensomhedsstrategi, for det er et virkelig stort samfundsproblem, når en femtedel af befolkningen føler sig ensom, sagde Anders Ladekarl.

Og så kunne han tilføje at undersøgelser viser, at det cutter 10 år af levetiden, hvis man er ensom. Det er altså lige så farligt at være ensom, som at ryge cigaretter...

Selv om Patrick er en ung mand, så har Ældresagen i Haslev været med inde over Haslev-delen af hans rute. Det var Anette Nikolajsen fra Førslev, der fik formidlet kontakten mellem Patrick og Emmaus - og så er det i øvrigt også hende der står lokale gåture i Ældresagen.

Da Patrick Carkili, og hans pænt store følge, begav sig ud på landevejen torsdag morgen, gik turen til Brøderup Efterskole. Her byder skolen på et værelse og noget at spise.

Torsdag aften holder han et lille foredrag for eleverne, og fredag morgen, går han mod Vordingborg - sammen med omkring 40 elever fra Brøderup Efterskole.

Forstander Kasper Luffe fortæller, at Patricks vandretur har sat mange tanker i gang hos eleverne - tanker om hvad vi hver især kan gøre, for at ingen skal føle sig ensomme, men være med i et givende fællesskab.

Den 28. april slutter Patricks tur rundt i Danmark - og der skulle han gerne være nået til Aalborg.

Tekst og foto: Torkild Svane Kraft

© Copyright 2019 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Europas historie - kommer det mig ved?
- Regn og kulde generede ikke Faxes friske børn
- Er det slut med at se fodbold på dit fjernsyn?
- En aften i duftens tegn
- Ny café i Faxe
- Plej parforholdet
- Kan fremtidige generationer brødføde sig selv?
- Søndags-matiné i Huset
- Hvor mænd mødes
- Samler på glade patienter
- Alle partier står bag Faxe Kommunes budget
- Kan Lise Lotte overleve en måned på Stillehavsø?
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst