Dur100 fejrer 20 års fødselsdag

Mandag 1. april 2019 kl. 15:29

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Dur100 fejrer 20 års fødselsdag
Der er kaffe på kanden i hyggehjørnet i Dur100 hos indehaver Anita Jørgensen (t.h) og medarbejder Pia Larsen

Faxe: I denne uge kan Dur100 i Faxe fejre rund fødselsdag. Den 1. april er det nemlig 20 år siden Tove Christensen åbnede tre butikker med navnet Dur100.

Dur100 i Karise, Nakskov og Vordingborg.Butikkerne kørte med succes i flere år, indtil Tove Christensen valgte at drosle ned og nøjes med butikken i Karise.

I 2014 blev butikken overtaget af Toves datter, Anita Jørgensen og hendes mand, Lars Jørgensen. I den forbindelse skiftede forretningen navn til Dur100 Fashion, men Anita og Lars valgte at fortsætte butikkens koncept, nemlig at importere modetøj direkte fra Paris. Anita er ikke butiksuddannet - faktisk kommer hun fra en helt anden branche som Social- og Sundhedsassistent - men hun har gennem alle årene hjulpet sin mor i butikken og har deraf oparbejdet en stor ekspertice.

Nye lokaler i Faxe
I 2016 valgte Anita og Lars at flytte Dur100 til Faxe, da de fik mulighed for at overtage Nordeas gamle lokale i Torvegade. I starten var der rigtig meget plads - i dag er det lige før, der er pladsmangel. Udover det store butikslokale i gadeplan er der nemlig også en outlet-afdeling i kælderen, der bugner med varer. Lars og Anita tager til Paris hver anden måned, hvor de køber stort ind af den nyeste mode, og de mange kasser med tøj de kommer hjem med fylder også rigtig meget på lageret. Heldigvis er der dog blevet plads til et lille hyggehjørne i butikken. Mandeparkering, kalder Anita det, og her kan man(d) sidde og nyde en kop kaffe og læse avisen.

I det daglige er det Anita, der er at finde i butikken, og til at hjælpe sig har hun Pia Larsen. Således er der god hjælp at hente til den nye garderobe, og der findes tøj, både til teenageren og bedstemoren. I øvrigt fra størrelse 36 - 54, enkelte modeller op til str. 60. Andre butikker rundt om i Danmark har også fået øjnene op for Dur100s tøj. Det betyder, at Anita og Lars nu yderligere har grossistsalg til butikker i Fyn og Jylland.

Dur100 holder fødselsdagsreception lørdag den 6. april fra klokken 10.00-14.00.

Af Birgitta Kristina Carlberg

© Copyright 2019 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Europas historie - kommer det mig ved?
- Regn og kulde generede ikke Faxes friske børn
- Er det slut med at se fodbold på dit fjernsyn?
- En aften i duftens tegn
- Ny café i Faxe
- Plej parforholdet
- Kan fremtidige generationer brødføde sig selv?
- Søndags-matiné i Huset
- Hvor mænd mødes
- Samler på glade patienter
- Alle partier står bag Faxe Kommunes budget
- Kan Lise Lotte overleve en måned på Stillehavsø?