Ildsjæle - i Red Barnet Faxe

Tirsdag 26. marts 2019 kl. 12:01

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Ildsjæle - i Red Barnet Faxe
Red Barnet på tur

Ildsjæle - i Red Barnet Faxe
Birgit Briks - en ildsjæl
Ildsjæle: Da syriske flygtninge i 2015 pludselig vandrede på motorvejen fra Rødby, skete der noget for Birgit Briks.

I sit daglige arbejde som speciallærer for udsatte i Haslev, kendte hun alt til børn med problemer. Synet af de mange flygtningebørn var mere, end hun bare kunne se tilbagelænet på, så det blev startskuddet til et helt nyt kapitel i Birgits liv.

På dette tidspunkt havde Red Barnet netop iværksat en strategi med flere lokale afdelinger og allerede inden næste afkørsel på E47, havde Birgit og to andre sagt ja til at starte Faxe lokalafdeling i Red Barnet.

Red barnet har en omfattende agenda. Man har som mål at hjælpe alle udsatte børn mellem 5 og 12 år.

16% af familierne i Faxe kommune har problemer, og netop indsatsen med at aflaste familierne, er en vigtig indgang til at hjælpe børnene.

I de 60 lokalforeninger landet over arrangeres bl.a. familieoplevelsesture. I Faxes afdeling er årets tema „vand”. Over året er der ca. 20 arrangementer - alle i weekender, hvor både familier og de frivillige har tid.

Næste projekt er den 31. marts, hvor man vil samle affald i Haslev - selvfølgelig startende ved det eneste vand, man kan finde i byen - nemlig gadekæret. Så samler man affald sammen og mødes til sidst på Haslev Genbrugsplads, hvor der er et arrangement.

En gang om året går turen til Næsbycenteret i Glumsø, hvor man holder familielejr. I år er det fra den 16. til 18. august. Næsbycenteret er et kæmpe spejderområde, hvor man kan lave masser af aktiviteter i naturskønne omgivelser.

Til forskel for mange andre frivillige interessebårne indsatser, bunder Red Barnets indsats i dyb alvor for de udsatte. Faxes ret nye lokalafdeling har 200 medlemmer - men mange flere burde tilmelde sig.

Birgit Briks understreger, at selv om de altid har en fagperson med på turene, er det vigtigt at alle frivillige har en forståelse for at omgås udsatte familier og børn. Derfor vil den medborger, der mener at have lidt overskud til at hjælpe, modtage professionel undervisning - styret af Red Barnet Danmark.

Hvis der nu var en der kunne bage boller...
Det kan f.eks. være om psykologisk førstehjælp. På den måde kan alle føle sig klædt godt på, når man er afsted. Arbejdsopgaverne er utallige. Som Birgit siger; „Hvis nu der var en, der kunne bage boller, så slap jeg da for det”!

De mange ture foregår altid med bus. På den måde har man styr på gruppen, og det er ikke et tema at bede forældrene om at køre - som man ellers ville gøre i sportsklub.

Der skal derfor bruges penge og en af Birgits sene aftenfornøjelser er at søge alle mulige fonde, loger og banker. Hun forventer ikke den store hjælp fra det lokale erhvervsliv, da disse selvfølgelig skal tilgodese mange andre lokale initiativer også, - men hun er taknemmelig for de der giver - uanset niveau.

Som det fremgår, kan al hjælp bruges. Rent lavpraktisk kunne Birgit godt bruge hjælp til administrative opgaver. Det tager tid at arrangere alle aktiviteterne, men også et område som crowdfunding kunne der bruges mere energi på.

En lidt anderledes aktivitet er venskabsklubben Velkommen til Danmark. Her er målgruppen de flygtningefamilier med børn, som kommer til Faxe. Her gør Red Barnet en indsats for at flygtningebørnene skal få de samme muligheder som andre børn.

Birgit fortæller at hun tit er blevet meget overasket og glad over den energi, de unge kaster i projektet med at få et godt liv.

Butanesere, syrier eller somalier er ikke lige de grupper man møder positive historier om i dagspressen. Men virkeligheden er altså, at de ofte tager mod det lille skub de får fremad, - og derefter med fuld energi skaber sig en tilværelse, langt fra det de flygtede fra. For Birgit og mange andre frivillige er det benzinen på det bål, der driver den daglige indsats efter den normale arbejdsdag er slut.

At det ikke altid er helt let at finde passende aktiviteter, indså Birgit, da hun på et tidspunkt synes det kunne være spændende for børnene at komme ud at se faldskærmsudspring.

Hvad hun ikke have forudset, var de syriske børns reaktion på en lavtgående flyvemaskine. Den har en anden signalværdi, når man kommer fra en krigszone!

Af Mik Hagenbo


Man oplever meget når man er på tur med Red Barnet i Faxe Kommune

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Generalforsamling og indlæg af ung hjertesyg
- Lokalt Folketingsmedlem glad for flere penge til børn
- Ministeren: BRT bliver dyrere end nye skinner
- Bier i undervisningen på Lindersvold
- Koncert i valsetakt
- Madsynergi åbner café i Faxe Ladeplads
- Gå i skole hjemme via Skolen Online
- Samtalegudstjeneste og fællesspisning i Freerslev
- Brian fra OptikGalleriet på brilletur til Gambia
- Foredrag med Tor Nørretranders og middag fra Mad Synergi
- Vil du cykle penge ind til din forening?
- Litteratur, præst og Tintin
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst