Hunden Audi fra Haslev kommer på frimærker

Torsdag 21. marts 2019 kl. 09:13

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Hunden Audi fra Haslev kommer på frimærker
Audi og Leif Stonor Nielsen

Hunden Audi fra Haslev kommer på frimærker
Frimærker: Hvis den 9-årige gule labrador Audi fra Haslev logrer ekstra meget med halen og får ekstra mange godbidder i disse dage, er der en god grund.

Schweisshunden Audi er nemlig udvalgt som en af vinderne blandt tusindvis af kandidater og bliver næste levende billede på en ny, officiel frimærkeserie fra PostNord, der udkommer i et oplag på flere millioner styk.

- Min familie og jeg synes jo, at Audi er den mest fantastiske hund, så jeg er rigtig stolt over, at hun har vundet og nu skal pryde et frimærke. Hun er som schweiss­hund specialtrænet til at følge sporet af klovvildt, der eksempelvis er trafikpåkørt, og gør derfor en betydelig indsats for dyr i nød. Når min telefon ringer, og jeg tager den, ved hun godt, om hun skal på arbejde, eller det bare er venner og familie, der vil snakke, siger Audis glade ejer, Leif Stonor Nielsen.

Audi har været en del af Leif Stonor Nielsens familie, siden hun blev født. Han fortæller, at Audi er tredje generations schweisshund og bestod godkendelsesprøven, da hun var bare 14 måneder gammel. I alt har hun deltaget i hele 900 eftersøgninger og fundet rigtig mange dyr gennem tiden.

PostNord har i samarbejde med Dansk Kennel Klub udvalgt fem vindere i konkurrencen, der er en stor hyldest til danskernes allerbedste firbenede venner.
Udover Audi er de fire andre vindere - schæferen Theo fra Kibæk i Vestjylland, de islandske fårehunde Gaia, Bliða og Píla fra Hadsten i Østjylland, golden retrieveren Chivas fra Gørløse i Nordsjælland og den glathårede foxterrier Mille fra nordjyske Ejdrup.

- Over 5.000 hunde har deltaget i konkurrencen, så danskernes interesse for at få deres firbenede venner på frimærke har været overvældende. Vi har læst om tusindvis af søde, sjove og dygtige hunde, der er blevet indstillet af deres stolte hundeejere. Det har været utroligt svært at finde fem vindere, men den dygtige schweisshund og søde familiehund Audi gjorde indtryk på os, fortæller Martin Pingel, designchef i PostNord Frimærker.

Frimærkeserien udkommer 19. september 2019.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Guldgravning for børn på Haslevs nye ”strand”
- Politiet efterlyser fortsat Frederik Dal Hansen
- Hvem skal have årets handicappris?
- Haslev: God snak om trafikkultur
- Har ikke tabt en hjemmekamp i næsten to år
- Nu er man gået i gang med Viften 2 i Haslev
- Per Nøddebo er blevet guvernør i Rotary Sjælland
- Den allerførste translokation på FGU i Faxe
- Sommertennis og landsholdsspillere i Haslev
- De blå Haslevspejdere har været på Sommerspejd
- Massage og wellness på den skønne naturlejrplads
- Y’s Men endelig i gang igen efter Corona-pause
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst