Verdens Gang - i en god sags tjeneste

Tirsdag 26. marts 2019 kl. 09:34

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Verdens Gang - i en god sags tjeneste
Verdens Gang - i en god sags tjeneste
Aksel Wolter
Verdens Gang leveres af Aksel Wolter


I Cervantes berømte roman om Den sindige ridder Don Quixote de la Mancha drager ridderen og hans trofaste tjener Sancho Panca ud i en god sags tjeneste, men kommer til at slås mod vindmøller og egne vildfarelser.

Eli Jacobi Nielsen har på byrådsmødet i Faxe Kommune, d. 14. marts stillet forslag om, at borgere skal kunne undgå at få serveret religiøst certificerede fødevarer i kommunens institutioner. De tænker selvfølgelig på kød fra halal slagtede dyr, selv om Eli Jacobi fremsætter forslaget pakket ind i en bredere retorik.

Hans partifælle, Lars Folmann siger, at certificering er en afgift, som vi betaler til nogle arabiske lande, hvor vi ikke aner hvad pengene bliver brugt til. Han ved det åbenbart heller ikke selv!! Ved han heller ikke, at jøder også spiser halal slagtet kød? De kalder det bare kosher.

Både indenfor den islamiske og den jødiske trosretning anvendes religiøs slagtning, og kødet betegnes da henholdsvis „halal” (islam) eller „kosher” (jødisk). „Halal” og „kosher” kan parallelt oversættes med ordet „tilladt”.

Fjerkræ, kvæg, får og geder i Danmark er blevet slagtet efter religiøse ritualer i flere årtier. Det er i muslimske kredse i Danmark accepteret, at kreaturer og fjerkræ i Danmark bedøves forud for halal-slagtning. Al halal-slagtet kød fra danske dyr til det danske marked samt til det danske eksportmarked, stammer således fra dyr, der er blevet bedøvet forud for slagtningen.

I Danmark foreskriver reglerne efter den nye bekendtgørelse nr. 134 af 14. februar 2014 om slagtning og aflivning af dyr, at slagtning efter religiøse ritualer skal foregå med forudgående bedøvelse. Det er desuden en betingelse, at slagtningen finder sted på et autoriseret slagteri.

Slagterier, der ønsker at foretage slagtning efter religiøse ritualer skal forud anmelde dette til Fødevarestyrelsen.

Der er altså på ingen måde tale om dyremishandling i slagteprocessen.

Er der nogen borgere / brugere i Faxe Kommunes institutioner, der har fremsat ønske om at kunne fravælge religiøst slagtet kød?

Hvorfor har byrådsmedlemmerne fra Dansk Folkeparti ikke tillid til, at de enkelte institutioner selv kan styre deres indkøb og sørge for at borgerne får serveret sund og nærende mad? Det må da være det vigtigste, og en af institutionernes kerneopgaver. Intet indikerer, at det ikke forvaltes korrekt.

Der er tilsyneladende en anden dagsorden på spil. Eli Jacobi nævner selv på byrådsmødet, at der kan være tale om symbol politik. Til det kan jeg kun give ham ret. DF og Venstre ender med at sende sagen til administrativ behandling, selv om de normalt er imod, at administrationen beskæftiger sig med unødige arbejdsopgaver, hvilket dette må siges at være.

Foreningen Non Halal Danmark spøger i baggrunden.

På byrådsmødet holder Steen Petersen symbolsk koranen op i sin højre hånd, og kommer dermed til at afsløre den sande hensigt med forslaget. At lægge islam / koranen for had. Dermed er han med til at optrappe en negativ stemning mod alle muslimer i Danmark.


Kilde: Landbrug & Fødevarer. Sjællandske, Byråds tv.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Generalforsamling og indlæg af ung hjertesyg
- Lokalt Folketingsmedlem glad for flere penge til børn
- Ministeren: BRT bliver dyrere end nye skinner
- Bier i undervisningen på Lindersvold
- Koncert i valsetakt
- Madsynergi åbner café i Faxe Ladeplads
- Gå i skole hjemme via Skolen Online
- Samtalegudstjeneste og fællesspisning i Freerslev
- Brian fra OptikGalleriet på brilletur til Gambia
- Foredrag med Tor Nørretranders og middag fra Mad Synergi
- Vil du cykle penge ind til din forening?
- Litteratur, præst og Tintin
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst