Ib Elberg: 30 år med Din Tøjmand i Faxe

Tirsdag 26. marts 2019 kl. 08:33

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Ib Elberg: 30 år med Din Tøjmand i Faxe
Ib Elberg fejrer 30 års forretningsjubilæum

Ib Elberg: 30 år med Din Tøjmand i Faxe
X-men underholder ved jubilæet
Jubilæum: På søndag er der åbent hos Din Tøjmand i Faxe. Og her er der både rigtig gode tilbud, lidt godt til ganen og musikalsk underholdning, for det er dagen hvor Ib Elberg fejrer sit 30 års forretningsjubilæum.

I dag kan man ikke forestille sig et Faxe uden Ib Elberg, for han har i den grad klædt Faxes mænd på gennem alle årene, og kæmpet indædt for Faxe by gennem sit formandskab i Faxe Erhvervsforening, men faktisk var det lidt af en tilfældighed, at han slog sig ned i Faxe.

Ib Elberg, som også hedder Andersen til efternavn, stammer fra hovedstadsområdet og da han i 9. klasse skulle i erhvervspraktik, blev det i Ballerup Herremagasin.

Her gjorde han så godt et indtryk på indehaveren, så han tilbød ham en læreplads - og så blev 9. klasse skiftet ud med herretøj og handelsskole.

Herefter fulgte værnepligten, som blev aftjent i Livregimentet. En mindeværdig tid, der blandt andet indebar at Ib Elberg stod æresvagt ved Kong Frederiks begravelse.

Stolen for døren
Senere blev Ib salgschef i Nordisk Tekstiltryk. Det var et job der indebar, at han stort set ikke var hjemme. Det var ikke noget Ibs kone Maibritt syntes om - for de havde børnene Karina og Thomas, så hun satte ham stolen for døren - hvad betød mest, karrieren eller familien? Ib valgte familien og blev sælger for Wrangler.

Og så tilbage til det med at Faxe blev familiens hjemby ved en tilfældighed. Maibritt og Ib var taget til Næstved for at se på en lejlighed, og kom her forbi Faxe. De faldt for byen og endte med at købte et hus på Stenagervej.

Ib arbejdede fortsat for Wrangler, men lysten til at få sin egen forretning begyndte at vokse, og han indledte forhandlinger om at købe Børge Jensens forretning.

Det viste sig dog ikke at være så nemt. Det tog nogen tid inden det lykkedes.
Børge Jensens forretningslokale var mørkt og dystert, så første opgave var at få gjort forretningen lysere og mere imødekommende. Den opgave klarede Ib Elberg selv med hjælp fra familien - og så var han klar til at åbne sin egen forretning midt i Faxe.

Har præget udviklingen
Efterfølgende er forretningen ændret mange gange - og udvidet betragteligt - for Ib har altid forstået at følge med udviklingen.

Ja, han ikke blot følger udviklingen, han præger i den grad udviklingen. Tomme butikker dur ikke i en by, så da nabobutikken lukkede blev Ib og Maibritt enige om at overtage den. I fællesskab åbnede de dametøjsbutikken Fine, og samtidig flyttede Maibritt sin frisørsalon så den ligger midt mellem Din Tøjmand og Fine.

Det var i 2013 alt dette skete, men den 1. august 2017 solgte Ib og Maibritt butikken Fine til Ann Dorthe Bergstrøm - som iøvrigt netop nu er i gang med at udvide butikken med endnu et lokale, hvorfra hun vil sælge sko.

Butik i Store Heddinge
For 20 år siden etablerede Ib Elberg sig også med en butik i Store Heddinge, og i alle årene har det været Ibs og Maibritts søn Thomas, der har stået for denne butik.

Og det har han klaret godt. Rigtig godt endda. Her for nylig har Din Tøjmand modtaget en pris på Stevns, for det store sociale engagement og ansvar, butikken har taget i arbejdet for at hjælpe en kollega med at finde fodfæste på arbejdsmarkedet.

Generationsskifte
Om et par år fylder Ib Elberg 70 år, og et generationsskifte er der taget hånd om. I november 2016 blev sønnen Thomas og Ibs mangeårige medarbejder Andreas Nøddeskov medejere at Din Tøjmand i Faxe.

Generationsskiftet er lavet så Thomas og Andreas løbende overtager mere og mere af Din Tøjmand, for til sidst at stå som de egentlige ejere af forretningen.

Men selv om det er planlagt at Ib kan stoppe når han bliver 70 år - så bliver det ikke fra den ene dag til den anden, at man ikke kan møde ham i butikken. Han vil trappe ned stille og roligt.

Jubilæumssøndag
Jubilæet fejres søndag den 31. marts fra kl. 10 til 15. Her har forretningen åbent og der er rigtig gode tilbud i dagens anledning.

Samtidig bydes der på lidt godt til ganen og der er levende musik med et helt nyt band „X-men” der er stiftet af Jens Henrik Andersen, som de fleste husker fra On Locations.

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Guldgravning for børn på Haslevs nye ”strand”
- Politiet efterlyser fortsat Frederik Dal Hansen
- Hvem skal have årets handicappris?
- Haslev: God snak om trafikkultur
- Har ikke tabt en hjemmekamp i næsten to år
- Nu er man gået i gang med Viften 2 i Haslev
- Per Nøddebo er blevet guvernør i Rotary Sjælland
- Den allerførste translokation på FGU i Faxe
- Sommertennis og landsholdsspillere i Haslev
- De blå Haslevspejdere har været på Sommerspejd
- Massage og wellness på den skønne naturlejrplads
- Y’s Men endelig i gang igen efter Corona-pause
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst