Præst i verdens største pastorat

Tirsdag 19. marts 2019 kl. 10:12

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Præst i verdens største pastorat
Frede Tramm fortæller om sin tid i Australien

På næste møde i Hyggestuen i Kongsted Præstegård, nu på tirsdag kl. 14, kan du møde faxes tidligere sognepræst Frede Tramm.

Den danske Folkekirke findes ikke kun i Danmark. 48 steder i verden (heraf 22 i Sydslesvig) er folkekirken til stede. Derudover holdes der dåb, konfirmationer og danske højtidsgudstjenester 50 andre steder i verden.

Efter sin pensionering var Frede Tramm så heldig i en periode at få mulighed for at arbejde som præst for danskerne i Australien med tjenesteder i Sydney, Melbourne, Brisbane og Canberra. Det indebar spændende kontakter med danske bosat i Australien: Danske migrantfamilier, rygsækrejsende unge, forretningsfolk på kortere eller længere ophold i det vidstrakte land.

Den danske kirke i Australien er ikke blot ramme om gudstjenester, men fungerer også som kulturcenter, bibliotek, sprogskole og butik med varer, som danske i udlandet helst ikke undværer. I samarbejde med ambassade og konsultat ydes der bistand til danske, der er kommet i vanskeligheder langt fra hjemlandet.

Australien er det eneste land i verden, der både er et kontinent, en verdensdel og en nation. Landet har en enestående natur og et unikt plante- og dyreliv. For at passe arbejdet i det store pastorat, må præsten rejse over store afstande, hvilket giver fine muligheder for at få uforglemmelige indtryk af dette enorme land


© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Guldgravning for børn på Haslevs nye ”strand”
- Politiet efterlyser fortsat Frederik Dal Hansen
- Hvem skal have årets handicappris?
- Haslev: God snak om trafikkultur
- Har ikke tabt en hjemmekamp i næsten to år
- Nu er man gået i gang med Viften 2 i Haslev
- Per Nøddebo er blevet guvernør i Rotary Sjælland
- Den allerførste translokation på FGU i Faxe
- Sommertennis og landsholdsspillere i Haslev
- De blå Haslevspejdere har været på Sommerspejd
- Massage og wellness på den skønne naturlejrplads
- Y’s Men endelig i gang igen efter Corona-pause
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst