Elbiler, hvad gør man selv?

Mandag 18. marts 2019 kl. 13:09

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Elbiler, hvad gør man selv?
Indlæg af: Kenneth M. Nielsen,
Birkedommevej 8,
Vester Egede
Liberal Alliance i Faxe


Jeg fulgte som vanligt med i byrådsmødet via www.kommune-tv.dk og i går aftes var i mine øjne ikke synderligt sindsoprivende. Dog vil jeg gerne lige knytte et par kommentarer til mødet, punkterne og min opfattelse af demokratiet og det politiske arbejde i Faxe Byråd.

1. Liberal Alliances Mikkel Dam havde ønsket at et punkt vedr. finansieringen af oprettelsen af vagtordning til rottebekæmpelsen, taget op til genbehandling på byrådet.

Årsagen til dette skyldtes at der var givet forkerte oplysninger fra administrationen i forbindelse med det juridiske omkring hvorvidt man SKAL finansiere det som brugerbetaling eller om det er noget man KAN gøre. Det var oplyst at det SKAL man, men sagen er den at det er muligt for kommunen at finde finansering inden for budgettet og ikke hæve bruger betalingen.

Da der skulle stemmes om optagelse af punktet på dagsordnen kunne enhver ved selvsyn konstaterer at et flertal i byrådet finder det ok at baserer sine beslutninger på fejlagtige oplysninger, ja tidligere borgmester Knud Erik Hansen mente sågar at der ikke var tale om fejl, eller ihvertfald kun ligegyldige fejl. Den lader vi lige stå lidt! Jeg vil mene at en beslutning ALTID skal tages på et oplyst, fagligt og KORREKT grundlag, hvilket ikke har været tilfældet her.

2. Elbiler, jeg har læst og også stor forståelse for at man i Faxe kommune har fravalgt el-biler i den kommende periode, hvor der skal leases nye biler. Dette begrundes med at der i kommunen skal køres lange afstande og derfor er en el-bil med begrænset rækkevidde ikke en option og tillige er el-biler stadig dyrere end konventionelle forbrændings-biler.

Det miljømæssige og/eller klimamæssige aspekt vil jeg lade ligge for en stund, det tager min kollega Birger Holm Brøndberg sig af. Men jeg vil dog lige knytte en kommentar, for jeg kunne jo ikke undgå at høre SF’s Henrik Friis tale varmt for el-biler og vedvarende energi. Men hvad ankommer han selv i til byrådsmøderne?
Dette var blot et par observationer som jeg syntes ikke burde stå hen i det uvisse, og nå ja, så er jeg faktisk i tvivl om hvorvidt Nellie Bradsted stemte IMOD eller FOR at punktet om rotte bekæmpelse skulle på dagsordnen, da hun flimrede rundt i salen da dem der stemte for skulle rejse sig.

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Plads til forbedringer i Region Sjællands personalepolitik
- Det frie valg er i fokus
- Ny skolestruktur i kommunen - eller hvad mener du?
- Et bæredygtigt politisk fællesskab
- Toiletvogn ved stranden
- Svar til aktive borgere ved Jomfruens Egede
- Konservative vil fremrykke ny svømmehal i Haslev
- Spørgsmål til Tuekær om støjgener ved Jomfruens Egede
- Kulturelt rejsebrev nr. 2
- Tak til Hylleholt Kirke
- Prioritering af ældreplejen
- Kommunikation er noget svært noget...
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst