Efterskoleelev på vej til Special Olympics

Fredag 8. marts 2019 kl. 10:38

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Efterskoleelev på vej til Special Olympics
Eva i samtale med sin træner, John

Efterskoleelev på vej til Special Olympics
Eva Rosted sætter af
Faxe Ladeplads: Elev på Waldemarsbo Efterskole Eva Rosted, er på vej mod en oplevelse som kun få kommer til at opleve i livet.

Hun skal deltage i Special Olympics World Summer Games. Dette sker ovenikøbet samtidig med, at hun går på efterskole i Faxe Ladeplads.

Eva skal repræsentere Danmark sammen med 88 andre danske atleter. Det er det største danske hold som Parasport Danmark nogen sinde har sendt afsted. Og det forventes af Legene får deltagelse af 7000 atleter fra 170 lande i perioden 14.-21. marts 2019.

Onsdag den 6. marts var Eva til sin sidste træning inden stævnet. Evas familie har gennem et samarbejde med Haslev Svømnings elitehold og Waldemarsbo Efterskole, sørget for, at Eva fortsat kan holde sin svømmetræning ved lige. Og dette vel og mærke samtidig med, at hun går på efterskole i Faxe Ladeplads.

Eva træner to gange om ugen i Haslev Svømmeklub og en gang om ugen med efterskolen. Derudover træner hun også hjemme i Rungsted, samt med landsholdet. Så hun er i den grad en sej ung dame. Disciplineret og dedikeret i forhold til sin svømning, men så sandelig også i forhold til sin skolegang. Det er selvfølgelig ikke uden omkostninger at være elitesvømmer, da stævner og konkurrencer kommer før en hyggeweekend på efterskolen.

Med i Go’morgen danmark
Torsdag d. 7. marts lidt over kl. 8.00 var Eva i GO’ morgen Danmark og fortælle lidt om den store oplevelse, der venter lige om hjørnet. Hun deltog sammen med landstræneren Tine Aagaard og svømmeatleten Frederik Johansen. Her fortalte begge atleter, de går benhårdt efter en guldmedalje, men også at selve oplevelsen bliver noget helt unik.

Det er første gang Eva er afsted til så stort en begivenhed, og i forhold til at være udtaget sagde Eva:

- Waw, det er stort. Nu glæder jeg mig bare til at komme afsted, fortæller hun til GO’ morgenværten Adam Duvå Hall.

Det bliver spændende at følge med i hvor langt atleterne kommer i forhold til medaljer, men selvfølgelig også at høre hvordan det er at være en del af så stort et arrangement - og ovenikøbet som en af hovedpersonerne.

Alt det ved vi mere om i slutningen af marts, når Eva og alle de andre danske atleter igen er tilbage. Og for Evas vedkommende, så skal hun jo gøre sit efterskoleår færdigt på Waldemarsbo Efterskole.

Fire mere fra kommunen deltager i OL
Eva er ikke den eneste her fra kommunen der deltager i Special Olympics i Abu Dhabi - avisen har tidlerere, i flere omgange, skrevet om Gustav Nielsen og Emil Ellegaard Rasch fra Haslev Bowling samt Ditte Laugesen og Peter Lange fra Team Faxe Håndbold.


© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Biografen Kanten åbner lørdag
- Gitte Olsen har jubilæum: 25 rigtige gode frisørår
- Har du hestene til det omrejsende cirkus?
- Hurtigere internet i Dalby og udsat generalforsamling
- To varetægtsfængslet efter biltyveri
- Udvalg i arbejdstøjet: Verdensmålene helt lokalt
- Jeg cykler der op, og så skal min mor på cykeltur
- Nye trænere i Haslev Tennisklub - en mand og en maskine
- Energipsykologi Danmark er flyttet til Haslev
- To mænd anholdt efter biltyveri
- Karise Spejderne klar igen efter Corona-pause
- Svalebækgård Landbørnehave har oprettet en førskole
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst