Martins Oprør - se stykket i fire lokale kirker

Mandag 11. marts 2019 kl. 10:33

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Martins Oprør - se stykket i fire lokale kirker
Musikteatret SAUM: Martins oprør er udfordrende og provokerende musikteater, som rammer målgruppen flot.

Sådan starter Teateravisens anmeldelse af Musikteatret SAUMs forestilling der er produceret i Faxe kommune og havde premiere i Endeslev kirke i efteråret 17. Nu vender den „hjem” til Faxe kommune.

Faxe kommune har købt fire forestillinger af den roste forestilling og i et samarbejde med fire af kommunens kirker inviteres kommende konfirmander og deres familier til at opleve forestillingen udspille sig i deres egen kirke.

Det er det erfarne makkerpar Jesper B Karlsen og Peter Bruun der har skrevet om Martins Oprør.

De medvirkende er Ingeborg Fangel Mo, Mezzosopran (og kunstnerisk leder af Musikteatret SAUM) og skuespiller Thomas Nielsen, som spiller den unge Martin.
På slagtøj giver Mathias Reumert Peter Bruuns musik liv.

Instruktionen har Leiv Arne Kjøllmoen (der også instruerede teatrets anmelderroste forestilling Mørkebarnet) stået for og hans velkendte sans for galskab og humor og en fortættet fortællestil udfordrer operaformatet på forfriskende vis. Scenografien og kostumerne har Alaya Riefensthal taget kærligt hånd om.

Forestillingen handler om Martin, en forvildet teenager, der søger tilflugt i kirken. Han er vred og desperat, han søger mening og retfærdighed. Men hvorfor er han vred og kan kirken give ham det han søger?

Musikteatret SAUM er stiftet i 2010 af Ingeborg Fangel Mo og er bosiddende i Faxe kommune siden sommeren 2016 - i Permatopia i Karise.

Teatret vil producere musikteater, der bevæger og berører både sjæl og legeme. Som udfordrer og skaber rum for ny erkendelse og fordybelse. Tematikkerne i produktionerne relaterer sig til aktuelle og presserende problemstillinger i vores samfund.

Teatret har de sidste år foruden „Martins oprør” produceret forestillingerne „Vølvens dom”, „Min far og vrede mand” (Reumert-nomineret som årets børneforestilling 2016) og „Til Glæden”.

„Martins Oprør” spiller således: 14. marts kl. 19 i Haslev Kirke. 15. marts kl. 11 i Faxe kirke. 15. marts kl. 19 Teestrup kirke og 19. marts kl. 11 i Sdr. Dalby kirke.

© Copyright 2019 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Kæmpe lastbiltræf i Dalby - i miniformat
- Løbeklubben Sibirien samler skrald - vil du hjælpe?
- Haslev TT har opvisning
- Knud Romer besøger Litteraturcafeen
- Diplomstævne i Haslev Amatør Bokseklub
- Tog kører 120 km/t forbi Haslev Station - så pas ekstra på
- Tre guld, tre sølv og to DM-bronzemedaljer til Haslev
- Sjællandsmesterskab til Haslev Kegleklub
- Hunden Audi fra Haslev kommer på frimærker
- Super-søndag i Haslevhallen
- Det største fund af en mosasauer i Danmark
- Bent Schmidt udstiller på plejehjemmet på Thyco Brahes Vej
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst