Ildsjæle - boksning for alle

Tirsdag 12. marts 2019 kl. 08:12

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Ildsjæle - boksning for alle
Ildsjæle - boksning for alle
Michael Lorenz og Kim Olsen
Ildsjæle: Midt i Haslevs industrikvarter finder man Haslev Amatør Bokse Klub - i daglig tale Haslev ABK.

Her møder Haslev-Faxe Postens udsendte ildsjælene Kim Olsen og Michael Lorenz. Kim Olsen startede klubben tilbage i 2004 og efter en årrække, hvor man måtte træne på forskellige skoler, lykkedes det for fire år siden at få de optimale rammer for boksetræning i den gamle murerskole på Finlandsgade.

Kim og Michael er begge tidligere soldater, og begge har været udsendt for Danmark i områder, hvor det går hedt for sig. Det gør det for så vidt også da ca. 30 mænd, drenge og piger giver den gas i træningslokalet tirsdag aften.

I midten står en full size boksering, - og rundt om denne er lokalet garneret med rigeligt boksebolde og andre professionelle træningsredskaber.

For kun 99 kr. pr. måned kan ungdommen træne så meget de ønsker - døgnet rundt hele ugen - man får selvfølgelig en nøgle.

Haslev ABK har cirka 175 medlemmer og mange af disse nyder den gode træning, mens andre arbejder på at komme i ringen for alvor. Haslev ABK råder p.t. over 7 kampboksere - alle på herresiden. På spindesiden er man ved at være klar med 4-5 boksere også.

Stor iderigdom i træningen
Kim og Michael fortæller om det høje aktivitets niveau, der er i klubben. Der er stor idérigdom i træningen, hvor man har forskellige spændende tiltag som Brasiliansk Jiu-Jitsu, Cross n’Boxfit og selvfølgelig også Junior Jitsu, hvor børn fra 4-8 år kan træne sammen med sine forældre (hvis forældrene tør!).

Man har også plads til andre grupper. Træning tilpasset medborgere med kol, cancer, hjertekarsygdomme eller diabetes er også en del af Haslev ABKs dna.
Og så holder man fester. Med jævne mellemrum afholder man sodavands diskotek, - og to gange har man holdt en større „Gas- fest”.

De sportslige ambitioner hos Kim og Michael er på plads.
F.eks. er Kim primus motor i et projekt, hvor boksere fra forskellige klubber samlet rejser ud for at bokse. I den kommende weekend går turen til London, hvor 30 boksere stiller op - deraf 4 fra Haslev ABK.

Hjemme i Haslev arrangerer klubben Haslev Box Cup. Fra fredag d. 28. til søndag d. 30. september stævner 150 boksere fra hele Europa sammen i Haslev. I alt bokses 75 - 80 kampe, så der bliver delt en del madder ud!

Amatør boksere kan godt bokse 2 kampe på en weekend. Eneste krav er, at der er 24 timer mellem kampene.

Kim og Michael er meget tilfredse med samarbejdet med Faxe Kommune. På kort tid har de fået den fornødne hjælp til at skabe de gode rammer man har nu. Næste projekt er en udendørs forhindringsbane som kan lægges rundt om bygningen.

Mon ikke Kim og Michael også når dette mål!

Af Mik Hagenbo

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Biografen Kanten åbner lørdag
- Gitte Olsen har jubilæum: 25 rigtige gode frisørår
- Har du hestene til det omrejsende cirkus?
- Hurtigere internet i Dalby og udsat generalforsamling
- To varetægtsfængslet efter biltyveri
- Udvalg i arbejdstøjet: Verdensmålene helt lokalt
- Jeg cykler der op, og så skal min mor på cykeltur
- Nye trænere i Haslev Tennisklub - en mand og en maskine
- Energipsykologi Danmark er flyttet til Haslev
- To mænd anholdt efter biltyveri
- Karise Spejderne klar igen efter Corona-pause
- Svalebækgård Landbørnehave har oprettet en førskole
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst